Ljunggren

Redaktion 15:20 29 Apr 2008

Sushikocken är sjuk, så hälften av menyn är tyvärr inte tillgänglig ikväll. Många vänder i dörren när Ljunggrens servitris kommer med det dystra beskedet, men vi blir nästan lättade.

Sushikocken är sjuk, så hälften av menyn är tyvärr inte tillgänglig ikväll. Många vänder i dörren när Ljunggrens servitris kommer med det dystra beskedet, men vi blir nästan lättade. Det innebär nämligen att vi inte kan slentrianbeställa den annars obligatoriska sushi- och sashimicombon, stadens bästa, utan tvingas ge oss ut på upptäcktsfärd bland det återstående utbudet.

Att dela på en förrättscombo är ett utmärkt alternativ. På det stora fatet breder vårrullar med Karl-Johansvamp ut sig intill utsökta räkdumplings och kroketter med rimmat unggrislägg och anklever, och vi hade utan att tveka kunnat beställa en extra portion samosaknyten med brässerad hjort. Bara den smaskiga sake- och tryffeldippen hade varit tillräckligt.

Men istället njuter vi en delikat kryddfriterad tonfisk, nästan rå, och en ännu bättre anktournedos, som är lika generös i storlek som i smak. En avslutande Gino-variant och en brûlée med frisk ingefärsgranite gör att vi kan konstatera att Ljunggren inte bara är den bar vi alltid verkar hamna på utan dessutom fortfarande är en av stadens mest prisvärda restauranger. Till och med när de har ena armen bakbunden.

Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Krogrecension: Petri

Petter Nilsson har tidigare bland annat ansvarat för driften på Spritmuseums restaurang och drivit restauranger i södra Frankrike.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!