F/B Sea

Redaktion 15:09 21 Dec 2011


Foto: Emil Jönsson

I samma grannskap som det legendariska Docklands en gång huserade ravepartyn ligger den nyöppnade krogen F/B Sea – eller ”food by the sea” som förkortningen står för. Precis som namnet antyder har lokalen hämtat inspiration från båtvärlden, och på övre däck har man en strålande utsikt över Viking Lines passage förbi Djurgården. Läget, utsikten och personalens bemötande – F/B Sea tycks vid en första anblick ha det mesta som man kan kräva av en bra mellankrog. Men så börjar maten komma in, och där tar historien en tråkig vändning. Till exempel i form av den kantarellsoppa där huvudingrediensen symboliseras av blott tre syltade exemplar som prydligt placerats i botten av en djuptallrik. Själva soppan kommer i en silverfärgad terrin. Fin ambition kan man tycka då det är trevligt att portionera upp den själv, men när soppan visar sig ha samma smakrymd som ett paket matlagningsgrädde och samma temperatur som rummet, faller rätten hjälplöst pladask.

Råbiffen är aningen vassare. Men rätten i sig är inte i närheten av att stå sig i konkurrensen mot stans övriga dito. Rödbetorna tar över smaken och det är svårt att urskilja hur själva biffen faktiskt smakar. Chipotlemajonnäsen är däremot trevlig.
Utanför fönstret på andra däck sträcker en stor terrass ut sig, samma gäller på entréplan. Tydligen ska det bli mer bar och mindre restaurang under sommarhalvåret och det tindrar av entusiasm i personalens ögon när de berättar om det. Förmodligen kommer detta att locka en hel del Stockholmare på hemester i sommar.
Men om man ska bibehålla ett stabilt klientel under hela året krävs en rejäl uppryckning i kabyssen. Majskycklingen med palsternackscreme och rödvinsvinägrette som vi får till varmrätt är nämligen så torr att den nästan är oätbar. Den halstrade gösen är inte mycket roligare den, och blir knappast hjälpt av de tillbehör, i form av kokt potatis och sparris, den kommer in med. Den enda ljuspunkten som hindrar oss från att göra totalt myteri är en knaperstekt fläsksida.

Finnboda Varv var en gång synonymt med party och fest. Till och med Gudrun Schyman svängde en gång sina lurviga på Docklands, till kvällspressens förtjusning. Om några av dagens riksdagsledamoter, eller för den delen helt vanligt kräsna stockholmare, ska orka sig ut hit måste F/B Sea ge dem ett bättre argument.
 

Adress: 
Finnboda Varvsväg 18
Telefon: 
410 409
Hemsida: 
Öppettider: 
mån 11.30–14.00, tis–fre 11.30–23.00, lör 12–23. Prisnivå: förrätter 95–140 kr, varmrätter 135–355 kr.
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!