
Marcus Samuelsson var den svenske pojkspolingen som packade sin ränsel, for till Staterna och blev stjärnkrögare. Det har skrivits en hel del solskens-artiklar om mannen bakom New York-krogen Aquavit.Marcus Samuelsson var den svenske pojkspolingen som packade sin ränsel, for till Staterna och blev stjärnkrögare. Det har skrivits en hel del solskens-artiklar om mannen bakom New York-krogen Aquavit. Nu är Marcus dock tillbaka på hemmaplan, med en svensk filial till Aquavit i nya Clarion-hotellet vid Norra Bantorget. Det är meningen att svenska restaurangen ska vara lite mer prestigelös och avslappnad än originalet, varför Marcus givit konceptet namnet ”Fun Dining”.
När man ser matsalen är det dock svårt att förstå vad som är så himla roligt. Interiören påminner snarast om en sparsmakad konferensmiljö och rädslan för att någon ur servisen plötsligt ska klämma i med en powerpoint-presentation är påtaglig. Menyn är lyckligtvis desto trevligare. Här finns kafferostade ankor, revbensspjäll
av vildsvin och små hummerrullar med bacon och ginger ale- granité. Mandelpotatispurén med vitlök är stans bästa mos just nu och lyckligtvis står den bland sideorders vilket innebär att du kan beställa den oavsett om du fastnat för NY Strip Steak eller gårdsgrisen med surkål.