Adria

Redaktion 16:43 4 Sep 2017

I snart ett halvt sekel har familjen Montanari drivit italienska krogar i stan. På det senaste tillskottet i form av restaurang Adria för den andra generationen Montanari traditionen vidare.

Adria håller till i samma lokaler som tidigare huserade en inkarnation av den typiskt nordiska restaurangen Tradition, med ljusa materialval och frosseri i björkfanér. Idag för inredningen snarare tankarna till ett hem på den italienska östkusten, och restaurangen bär faktiskt också namn efter farmor Adria. Matmässigt är det givetvis klassiskt italienskt.

Vi börjar med en friterad bruschetta för 139 kronor, serverad med sardeller och stracciatella. Ett perfekt snack att dela på två inför huvudrätten, men kanske inget vi ringer hem till Italien om. Den panerade och rökta buffelmozzarellan däremot för samma pris är helt klart mer minnesvärd. Tillsammans med salvia och basilika lägger den en perfekt grund för nästa steg.

Vi bestämmer oss därefter för att gå all in på pastarätterna, och beställer därför in fyra olika anrättningar för runt en tvåhundring styck. Kvällens pasta, bestående av saffran och marulk, är en f(r)isk historia som får klart godkänt. Salsicciaragun är snäppet vassare, och fussillin har en härlig spänst. Klart bäst är däremot den handgjorda raviolin med anka, vars smak dröjer sig kvar långt efter att vi lämnat restaurangen. 

Adria har lyckats skapa precis den italienska kvarterskrogen man ser framför sig när man sluter ögonen och drömmer sig bort till Italien. Det ska de ha en eloge för. 

Adress: 
Tulegatan 10
Telefon: 
08-15 00 80
Hemsida: 
Öppettider: 
Öppet: Mån-tor 11:30–14:00, 17-23, fre 11:30-14:00, 17-00, lör 17-00.
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 08, 2017.

1 Visa kommentarer (1)

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Grus Grus

Att Grus Grus vid Odenplan bär släktskap med Tranan märks inte bara på läget, utan bland annat också namnet då detta är den latinska benämningen på fågeln.

Rawbata

Rörstrandsgatan har alltid varit ett restaurangstråk att räkna med, och det senaste halvåret har det nästan blivit fånigt.

Mr Voon

Med Mr Voon på plats finns inte ett spår kvar av de brister som Mother tidigare bar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!