Glada hälsningar från Missångerträsk

Agnes Lindström 09:52 24 Sep 2015

Nadja (Martina Haag) lever som singel i Stockholm och drömmer om barn, medan hennes syster hunnit skaffa sig tre stycken uppe i Norrland. När Nadja får avslag från adoptionsbyrån på grund av att hon inte är gift slår systrarna sina kloka huvuden ihop. I utbyte mot att Nadja tar hand om syrrans skröpliga svärfar uppe i Missångerträsk ska systern fixa fram en giftermålskandidat. Men självklart blir det pinsamma förväxlingar och Nadja försöker ragga upp fel man, den hopplöst tystlåtne renskötaren Jocke (Ola Rapace).

Filmen följer den romantiska komedins alla regler: tjej träffar kille, det uppstår kulturkrock, de blir kära trots att de inte har någonting gemensamt och knappt pratat med varandra, det blir lite bråk – men allt går bra i slutändan. Filmen är helt omöjlig att spoila, då man redan från första scen kan förutspå i princip allt. Förutsägbarhet behöver dock inte alltid göra en film tråkig, men filmen känns överlag ganska ofärdig, skådespelet vacklar ordentligt i början och dialogen är orealistiskt övertydlig.

Men det finns några ljusglimtar. Martina Haag är charmig och gubben hon tar hand om, spelad av Bert-Åke Varg, levererar då och då några roliga repliker. Vill man se en romkom som driver med norrlänningar kan jag sträcka mig till att denna är trevlig, men inte mycket mer än så. För tyvärr är Glada hälsningar från Missångerträsk en ganska oromantisk, och inte så värst rolig, romantisk komedi.

Genre: 
Skådespelare: 
Manus: 
Regi: 

Fler filmrecensioner