Bonjour Sagan

Erik Augustin Palm 17:03 26 Nov 2008

Diane Kurys livsteckning av den skandalomsusade författarinnan Francoise Sagan går i samma skola som Edith Piaf-porträttet La Vie En Rose från 2007. I rollen som Sagan ser vi en älskvärd Sylvie Testud (som även spelade Piafs följeslagerska Momone).Diane Kurys livsteckning av den skandalomsusade författarinnan Francoise Sagan går i samma skola som Edith Piaf-porträttet La Vie En Rose från 2007. I rollen som Sagan ser vi en älskvärd Sylvie Testud (som även spelade Piafs följeslagerska Momone). Det är konstnärssamkväm med stora gester, olycksdrypande romantik och så franskt att man nästan börjar räkna baguetter. Tyvärr hastar Kurys förbi vissa röda trådar som exempelvis moderskapet, till förmån för mer sensationalistiska ämnen som kolamissbruk och bisexualitet. Allt som allt ändå ett stundom gripande porträtt av en disharmonisk livsnjuterskas högljudda uppgång och fall.
Genre: 
Regi: 

Fler filmrecensioner

Filmrecension: Wrong Turn

"Varje sommar behöver en blodig campingtur, en zombieinvasion eller hajtornado att svepas in i när solen sänker sig över sommarstugor och landsortsbiografer."

Filmrecension: Wrath of Man

"En mans vrede är inte att leka med är sensmoralen i Guy Ritchies återförening med den alltid stoiske Jason Statham efter sexton år isär (sedan Revolver)."