Är du vass i köket? Då borde du prova Sveriges svåraste matkasse!
För den som verkligen vill sätta sina matlagningskunskaper på prov lanserar Stockholm Gas och Tommy Myllymäki nu den ultimata utmaningen: Sveriges svåraste matkasse. Kassen är motsatsen till de vanliga varianterna som alltid bygger på enkelhet och snabbhet för den stressade stockholmaren. Ur det perspektivet är den här matkassen lite mer krävande.
–Sveriges svåraste matkasse är för hemmakockarna som verkligen vill ha en utmaning. Det är inte en omöjlig utmaning, men jag kommer att bli imponerad av dom som lyckas fullt ut med tillagningen av alla moment i kassen, säger stjärnkocken Tommy Myllymäki.
Den som antar utmaningen och beställer hem kassen ska laga en meny bestående av tre rätter för två personer som enligt Stockholm Gas och Tommy kommer att ta minst 8-9 timmar. Flera moment i matlagningen borde till och med göras dagen innan för att det inte ska spåra ur inför middagsserveringen.
Förrätten är en boll av havskräfta med morötter, morotsemulsion samt ingefära och chili. Huvudrätten är stekt och färserad kyckling med höstsvamp, helstekt rotselleri, äpple och gnocchi – och efterrätten är en Tarte Tatin med vaniljparfait och äppelkaramell. Samtliga recept är skrivna för att tillagas på gasspis eftersom stjärnkockar och topprestauranger nästan uteslutande lagar mat över gaslåga. Men rätterna går givetvis även att laga på induktion och andra spistyper.
Sveriges svåraste matkasse finns i begränsad upplaga och går att beställa på stockholmgas.se/matkassen.