Highlights från MTV AMA 2013 - TLC, Rihanna, R Kelly, Gaga och Kendrick

Parisa Amiri 11:57 25 Nov 2013

Denna recap/selektiva highlights-genomgång är garanterat Taylor Swift och Miley Cyrus-fri pga oförmåga att bry sig. 

Det är rätt uppenbart var Gaga snappade upp idén till det som blev hennes röda mattan-look:

Enhörningen på Nöjesguidens #9-omslag! Konstnären som klippt och klistrat ihop pappersmästerverket på vårt omslag heter Ollanski och honom kan ni läsa om här.

Kvällens största ögonblick, som en fortsättning på N Syncs återförening på VMAs, går till TLC!

T-boz och Chilli förlorade ju tragiskt nog L:et i sitt gruppnamn, men lånade in dokumentärens verklighetstrogna Lil Mama för att ge oss ett Left Eye-substitut för kvällen. Det har gnällts om att AMA-showen skulle vara respektlös och rent av blasphemy, men den enda livedelen verkar vara just att Lil Mama rappade Left Eyes del. 

Får ni inte rys av det här förtjänar ni inte era nervsystem.

Rebecka skrev om VH1:s biopic CrazySexyCool om TLC rise(s) and fall(s), där Lil Mama är läskigt lik Left Eye. För mer bakgrundsinfo, både för er som ska se/har sett denna tearjerker finns i nya Nöjesguiden-bloggarna Vad blir det för Raps 46:e avsnitt. 

Riri tog emot Icon Award med sin mami, som delade ut (det helt färska) priset till henne. Får mig att tänka på Mama Knowles när Beyoncé tog emot sin Billboard Millennium Award.

En mysleende Kendrick blev introducerad som "hiphops next king" för att folk vägrar låta Control-kontroversen dö, och bjöd på Swimming Pools och Poetic Justice med en fantastisk backup singer och en begynnande Coolio-frisyr. 

W O W, R Kelly och Gaga följer upp torrligget på Saturday Night Live med ett full on-rollspel som bara kan vara en JFK och Marilyn-referens, kanske för att 50-årsdagen av JFK:s död inföll häromdagen eller bara för att vi aldrig fått se Kellz som president innan?  Äntligen får vi se den fulla potentialen av de två kanske mest narcissistiska personerna artistvärlden har att erbjuda just nu. 

Fler blogginlägg från Parisa Amiri