Saturday Night Live - Jim Carrey drog på sig trikåerna

Parisa Amiri 16:39 27 Oct 2014

Förväntningarna inför Jim Carreys tredje gästande av Saturday Night Live låg inte och dallrade på The Roxbury Guys-nivå utan vilade snarare lågintensivt på Dum och Dummare 2-nivå pga, well, Dum och Dummare 2.  

Kan Jim Carrey vara ensam med att göra så bisarr, fysisk humor på den kommersiella nivån? Det enda som flyter upp till ytan är Borat. Tänker på Amy Sedaris t.ex. som är känd för sin udda humor, märkliga sätt i intervjuer osv men vars karriär absolut inte motsvarar hennes begåvning. 

Tina Fey tog emot ett pris nyligen och dedikerade det till SNL-stjärnan Jan Hooks efter hennes bortgång, följt av vad som började som ett uppskattande minnestal och som mynnade ut i mer eller mindre en krigsförklaring mot rådande förhållanden. Hon rekryterade Jan som Jenna Maroneys mamma i 30 Rock (!) och beklagade sig över att det är the Rob Schneiders i världen som tillåts ta till extremerna och som ändå plockas upp av nöjesindustrin och når kommersiell framgång. 

 “Jan should have had a bigger career. Jan deserved a big movie career. Certainly as big as Rob Schneider's fucking career. She was a bigger star on S.N.L."

Mmmm! Finns nog inget jag älskar mer än truth telling som detta. För er som fått upp aptiten, ni kan ju se om när Cate Blanchetts tal höll på att kapas på SAG Awards och hon vände sig mot att Matthew McConaughey fått ordbajsa obehindrat och osammanhängande precis innan. Saknar henne på galor. 

Vad pratade vi om, SNL? Okej. 

Vi skulle få ett Halloween-avsnitt! Monologen kunde ha varit en, två, nej, tre minuter kortare, allt värt det för att få se Bobbi Moynihan som en motsägelsefullt levnadsglad smådjävul dock. 

Det märktes att de kläckt ordvitsen "Helvis", blev otroligt nöjda med den och sen fick kämpa med att bre ut det tunt, tunt över hela monologen om pecanpaj. Vågar gissa att gospelkören med djävulshorn gjort halva USA förbannade. 

När Jim Carrey gått med på att göra ett avsnitt bränner man givetvis 50 papp på att göra en Helvis-skylt också. 

I sketchen där the Carreys har släktträff på en bar och vi får alla Carreys karaktärer presenterade för oss hade man gjort det utsökta valet att låta Bobby Moynihan leka The Mask. Ja, jag måste göra något åt min besatthet av honom. 

Varning dock! Kyle Mooney blir mer och mer min favorit. Här på kontorets halloweentävling som valfri erogen zon. Visade sig senare vara en persika. 

Den erogena zonen toppades av två genier i beige body! Hade mycket hellre gått på Halloween-fest som kroppsknöl.

Av allt utlämnande både Jim Carrey och älskade Kate McKinnon gjort så måste detta vara topp fem, att klä sig i body och fejka underbarnet Maddie Zieglers performancedans i Sias Chandelier-video. Naket på alla sätt. Och roligare än hans eminenta spoof av den redan parodiskt skrattretande Lincoln-reklamen av Matthew McConaughey

Hahaha. Är glad för världshistoriens skull att detta hänt. 

En Lorne-cameo! Låt honom bli SNL-maskot på heltid!

Och det bästa vi fick se från - en i övrigt rätt obekväm? -  Iggy Azalea! 

Jeff Daniels dök upp en sväng, måste jag väl nämna. Visst skiter vi i att se Dum och Dummare 2? 

Fler blogginlägg från Parisa Amiri