Kendrick Lamar

Highlights från MTV AMA 2013 - TLC, Rihanna, R Kelly, Gaga och Kendrick

Parisa Amiri 11:57 25 Nov 2013

Denna recap/selektiva highlights-genomgång är garanterat Taylor Swift och Miley Cyrus-fri pga oförmåga att bry sig. 

Det är rätt uppenbart var Gaga snappade upp idén till det som blev hennes röda mattan-look:

Enhörningen på Nöjesguidens #9-omslag! Konstnären som klippt och klistrat ihop pappersmästerverket på vårt omslag heter Ollanski och honom kan ni läsa om här.

Kvällens största ögonblick, som en fortsättning på N Syncs återförening på VMAs, går till TLC!

T-boz och Chilli förlorade ju tragiskt nog L:et i sitt gruppnamn, men lånade in dokumentärens verklighetstrogna Lil Mama för att ge oss ett Left Eye-substitut för kvällen. Det har gnällts om att AMA-showen skulle vara respektlös och rent av blasphemy, men den enda livedelen verkar vara just att Lil Mama rappade Left Eyes del. 

Får ni inte rys av det här förtjänar ni inte era nervsystem.

Rebecka skrev om VH1:s biopic CrazySexyCool om TLC rise(s) and fall(s), där Lil Mama är läskigt lik Left Eye. För mer bakgrundsinfo, både för er som ska se/har sett denna tearjerker finns i nya Nöjesguiden-bloggarna Vad blir det för Raps 46:e avsnitt. 

Riri tog emot Icon Award med sin mami, som delade ut (det helt färska) priset till henne. Får mig att tänka på Mama Knowles när Beyoncé tog emot sin Billboard Millennium Award.

En mysleende Kendrick blev introducerad som "hiphops next king" för att folk vägrar låta Control-kontroversen dö, och bjöd på Swimming Pools och Poetic Justice med en fantastisk backup singer och en begynnande Coolio-frisyr. 

W O W, R Kelly och Gaga följer upp torrligget på Saturday Night Live med ett full on-rollspel som bara kan vara en JFK och Marilyn-referens, kanske för att 50-årsdagen av JFK:s död inföll häromdagen eller bara för att vi aldrig fått se Kellz som president innan?  Äntligen får vi se den fulla potentialen av de två kanske mest narcissistiska personerna artistvärlden har att erbjuda just nu. 

Läs mer

Vi måste prata om: 50 Cents "We Up"-video (med Kendrick Lamar och Kidd Kidd)

Parisa Amiri 16:24 27 Mar 2013

Ni har redan hört 50 Cents nya - godkända! - låt i Amats blogg, men idag kom även den tillhörande musikvideon som jag inte orkar processa på egen hand och därför vänder jag mig till er, så som SÅ många gånger förut!

Genomgången av videon med dess pubertala baller-anspråk börjar:

0:04 - 50 Cent släpper ett "yeah" i vit tuxedo. Det kommer att bli flashy, detta. 

0:09 - Hans lilla sidovagn håller casually upp en större flaska dyr dryck med ett tandlöst, krystat leende.

0:12 - Fitty (bra smeknamn) masserar en kvinnas svank. 

0:16 - Fitty flankeras på båda sidor av vad som ser ut som silhuetterna av strippstänger med strippor som verkar vara väldigt starka. Lite glittrig rök stiger framför vår man.

0:24 - Blink and you'll miss it! gäller inte för denna inklippta hörlursbild, och inte heller de kommande...FEM klippen. Har hans hörlursföretag sponsrat videon? Hörlurarna sitter på en hög med sedlar, ja.

0:57 Guldklocka. 

1:00 Guldklocka. 

1:04 Det fullkomligt utnötta varumärket Louboutins i låttext + bild. 

1:06 Kendrick gör entré i låten, till synes sittandes i en vit sportbil. Nu mörkare rök framför.

1:08 Hold up! Kendrick är INKLIPPT. Som ett kasst kvällstidningsmontage. Röken är kvar. 

1:13 Fortfarande inklippt. Kan det vara så att Kendrick inte ville vara med i hörlursreklamen?

1:21 För att hotta upp de inklippta bilderna på Kendrick ser vi en tjej i små camo-shorts hålla upp en dyr flaska i vardera hand. 

1:46 Guldklocka. 

1:59 Louboutins i text + bild. 

2:04 Kidd Kidd inklippt. Tjejen i shorts med två flaskor och annan dansande tjej får kompensera. MYCKET nedre skinkhalvor exponeras härifrån. 

2.23 Schackbräde, ultimata klassmarkören!

2:50 Guldklocka. 

2:52 Guldklocka.

2:52 Louboutins i text och bild. 

Denna torftiga studioinspelning kanske är ett tecken på skrala musikvideobudgetar för våra rapsnubbar? Fuckin Problem-videon var även den i avskalad studio, likaså Dope Bitch. What the what?

Läs mer

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla