R Kelly

Highlights från MTV AMA 2013 - TLC, Rihanna, R Kelly, Gaga och Kendrick

Parisa Amiri 11:57 25 Nov 2013

Denna recap/selektiva highlights-genomgång är garanterat Taylor Swift och Miley Cyrus-fri pga oförmåga att bry sig. 

Det är rätt uppenbart var Gaga snappade upp idén till det som blev hennes röda mattan-look:

Enhörningen på Nöjesguidens #9-omslag! Konstnären som klippt och klistrat ihop pappersmästerverket på vårt omslag heter Ollanski och honom kan ni läsa om här.

Kvällens största ögonblick, som en fortsättning på N Syncs återförening på VMAs, går till TLC!

T-boz och Chilli förlorade ju tragiskt nog L:et i sitt gruppnamn, men lånade in dokumentärens verklighetstrogna Lil Mama för att ge oss ett Left Eye-substitut för kvällen. Det har gnällts om att AMA-showen skulle vara respektlös och rent av blasphemy, men den enda livedelen verkar vara just att Lil Mama rappade Left Eyes del. 

Får ni inte rys av det här förtjänar ni inte era nervsystem.

Rebecka skrev om VH1:s biopic CrazySexyCool om TLC rise(s) and fall(s), där Lil Mama är läskigt lik Left Eye. För mer bakgrundsinfo, både för er som ska se/har sett denna tearjerker finns i nya Nöjesguiden-bloggarna Vad blir det för Raps 46:e avsnitt. 

Riri tog emot Icon Award med sin mami, som delade ut (det helt färska) priset till henne. Får mig att tänka på Mama Knowles när Beyoncé tog emot sin Billboard Millennium Award.

En mysleende Kendrick blev introducerad som "hiphops next king" för att folk vägrar låta Control-kontroversen dö, och bjöd på Swimming Pools och Poetic Justice med en fantastisk backup singer och en begynnande Coolio-frisyr. 

W O W, R Kelly och Gaga följer upp torrligget på Saturday Night Live med ett full on-rollspel som bara kan vara en JFK och Marilyn-referens, kanske för att 50-årsdagen av JFK:s död inföll häromdagen eller bara för att vi aldrig fått se Kellz som president innan?  Äntligen får vi se den fulla potentialen av de två kanske mest narcissistiska personerna artistvärlden har att erbjuda just nu. 

Läs mer

R Kelly kämpar vidare

Parisa Amiri 17:37 10 Sep 2013

Frågade en kompis om chansen att få se R Kelly live i Sverige (hans ryggsäck är definitivt dagens höjdpunkt, så här i slutet av den) och fick höra att Kellz flygrädsla oftast hindrar större turnéer. Väldigt non-baller, ändå? Men så hittade vi artikeln "South Africa cured my fear of flying" vilket var en blessing i sig, som sen fortsatte leverera med en förklaring av albumtiteln: 

"'I named it Black Panties because back home in Chicago when I perform women throw panties at me. One time I had an insane number of black panties on the stage I thought it was a sign from above, and decided to name my album just that,' he said, chuckling."

Han överdrev inte när han sa att hans story är "sex, money and even church". 

Läs mer

R Kellys väckelsemöte/första lyssning av nya albumet

Parisa Amiri 11:49 10 Sep 2013

Kungen av sliskig, ofta finesslös men oemotståndlig r'n'b, R Kelly, bjöd in till en listening session av sitt kommande album passande titulerat "Black Panties" och var dagen till ära kittad med exklusiv technorygga, handskar, freakin konst på sin t-shirt och givetvis en fet cigarr i handen. 

Som all things R Kelly är klippet en magisk balansgång mellan ofrivillig humor, oslagbar uppvisning av distanslöshet, en övertro på sitt eget ordbajsande och nej, det finns ingen balans egentligen men hans talang är undeniable och för det får vi ta den andra skiten. 

Det roligaste är att de här pseudointellektuella sägningarna följs av dyrkande hummanden från folket på plats, t.ex:

"I wanted it so bad, I got it so good. Once I got it so good, I kind of got it so bad"

"Don't mean to be too deep, but this shit is real talk"

"My story is all of this. Sex, money, broke, women, clubs and even church."

"This gift I have is a beautiful disease"

MAKES YOU THINK

Om inte stölden av Futures hiphop-hipster-klädstil (han medverkar på en låt, obs) var tillräckligt uppenbar desperation efter att försöka återuppfinna sig själv räcker låtlistan, som släpptes igår:

“Poetic Sex”

“Fuck Y’all”

“You Deserve Better”

“Tear It Up” feat. Future

“Oreo”

“Throw Money On You”

“Fuckin’ With The Lights On”

“Legs Shaking” feat. Ludacris

“Show Ya Pussy”

“Circles”

“My Story” feat. 2 Chainz

“Girls Kissing Girls”

“Sex Genius”

 

Älskar det redan.

Läs mer

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla