Videopremiär: Alice Boman – Skiss 3

14:54 3 Feb 2014

Hon dök upp från ingenstans – eller närmare bestämt sitt sovrum – och var plötsligt på allas läppar, samt på alla listor; hennes EP från 2013 fick en plats på vår årsbästa-lista, och nu är hon nominerad till vårt Malmö/Lunda-pris. Idag har musikvideon till hennes låt Skiss 3 sverigepremiär, och vi har äran att visa den. Vi pratade med Alice Boman inför släppet.

Det är en väldigt speciell, monoton video. Hur kom den idén till?
– Jag ville se vad någon annan skulle göra. Att själv inte vara alltför inblandad. Så jag frågade Henric Claesson vad han fick för idéer och om han ville göra en video.
 
Hur gjorde ni den?
– Henric gjorde den, bland annat med inblandning av en rökmaskin!
 
Hur passar den ihop med din musik?
– Jag har en väldig svaghet för saker som känns enkla. Då är mycket upp till betraktaren, lyssnaren. Videon känns vilsam, vilket jag tycker om.
 
Både videon och låten känns hemliga, och din musik var ju på sätt och vis menad att vara hemlig. Känner du dig avslöjad nu när allt är ute?
– Inte avslöjad, men man känner av att man har fler ögon på sig. Eller öron. Men det känns fint, att dela det man gör med andra.
 
Vad har du på gång nu?
Vi har spelat in några låtar nu i vinter som kommer att släppas som en andra EP i vår. Och så har jag några spelningar inplanerade. Ser bland annat fram emot Adrian Recordings tvådagars-festival på Victoriateatern i maj, det blir kul!

För mer av Alice Boman, se hennes hemsida.
Stad: 
Artist: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!