Vad tusan är ett FOMO?

Emerentia 16:09 13 Oct 2011

FOMO, visst, det var en klubb i Stockholm, som jag mer än gärna missade, trots att det är just det FOMO handlar om, Fear Of Missing Out. Rädslan för att inte ha varit med om det alla pratar om dagen efter. Rädslan för att ha missat något som alla andra inte missat.

Det som alla andra beskriver som helgens fetaste, roligaste, galnaste fest.   Festerna du missat blir bättre och bättre. Du missade inte bara hur din kompis klädde av sig naken, hoppade i en pool fylld av skumbad, du missade också hur han hoppade på en studsmatta iklädd Ebbots kaftan som han förlorat i en pokeromgång, en pokeromgång som inte bara innehöll inslag av klädpoker utan också handlade om pengar och där någon vann så mycket att hon kunde bjuda alla som var kvar på en Fernet. För att inte tala om spelningarna du missat, de som alltid gästas av din favoritartist. Någon får för sig att spela extranumren endast iförd bandana. Efterfesterna där någon hånglar med han som just släppt en skiva, hur någon klättrar upp i en lyktstolpe och vägrar gå hem. Eller hur någon somnar i en pizza de just beställt och sedan viker ihop den, och tar med sig den för att äta till frukost dagen efter, trots att det tidsenligt mer är middag. De festerna som gästades av dem, eller den, du ville träffa. Han som du vill gå hem med. Hon som du spanat på så länge. Dj:n som står på dj-båset, halsar vin, hånglar med någon annan utekändis och sedan går vidare till Orgia för att skälla ut någon. Eller hur de som spelar klär av sig nakna, klär av varandra och är för fulla för att förstå att de flesta skrattar åt dem och inte med dem längre. FOMO:n gör att klubbarna har besökare. FOMO:n gör att efterfesterna existerar. Och FOMO:n gör att vissa aldrig drar sig ur klubbsvängen, att de, oavsett hur mycket de gjort innan, och oavsett vilket varierande resultat det gett, fortsätter, och fortsätter och fortsätter. För inte tycker jag att det är roligt att gå ut varje gång. Och när det ropas om efterfest när Orgia precis stängt, då är det inte tanken på hur roligt det kan bli som skuggar mitt sinne, nej, det är tanken på vad jag kan missa. Och här, fem klubbar att inte missa för allt i världen den här månaden.

 

1 Dubbeldubbel
Kastellgatan 1, öppnar i mitten av oktober
Rävarna Plåt-Erik, Blenda Lars och Uppåt-John startar ny bar i Linné. Känn på det. Ny bar i Linné. När hände det senast? Okej, ganska nyss, men när riktade det sig till hippa innestadsbor och inte enbart de som är över 40 och äger en lägenhet? Just det. Inte så nyligen. Vad de serverar? Alkohol och dumplings.

2 Pemberton at RITZ
Bastionsplatsen 2, den 11 november, 22–03, 100 kr
Miriam Pemberton verkar ha emigrerat till Stockholm, men under några lördagar i höst håller hon hov på Ritz. Gå dit. Det kommer inte att bli ett dugg tråkigt.  

3 HITZ DELUXE med boksläpp!
Jazzhuset, den 8 oktober, Erik Dahlbergsgatan 3, 22–03, 80 kr
Hitz ynglar av sig, eller växer till sig, hur du vill. Den här lördagen firas i alla fall Elin Grelssons boksläpp. Malin Nordström spelar tillsammans med Elin själv. DJskolans adepter delar på vardagsrumsgolvet. Dessutom utlovas det liveband. 

4 Yaki-Da fyller 1 år!
Storgatan 47, den 28 oktober, 22–04 100–150 kr
Göteborgs nöjespalats fyller ett år. Ett år indiehipstersen vågat ta sig till Avenyn och det ska firas med bravur. Det utlovas pyroteknik, eller ja i alla fall rökmaskin och galen fest.

5 Jazzå öppnar om!
M/S Marieholm Packhuskajen 8
Jazzå fick utrymma lokalerna på Andra Lång efter klagomål från grannarna. Men ryktet säger att Jazzå lever vidare. Nya lokaler. På en ny båt. Ett mognare Styrbord Babord helt enkelt. 
 

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!