Klubbar att gå på i november

Emerentia 14:15 4 Nov 2011

Är du en välkomnande medborgare med hjärtat på rätt ställe och som brukar lyckas med bedriften att inte skapa obehag eller förnedra och hetsa andra  ska du se att den här månaden går alldeles utmärkt. Här är fem klubbar att gå på.


1 Aril Brikha på Lounge(s)
Kungsportsavenyn 5, 22–04, den 24 november
Christoffer Falk tar över på Lounge(s) och lovar att satsa mer på musiken än vad som gjorts på Avenyn hittills. Han inleder med svenska technoexporten Aril Brikha, och är det någon som kan få minimaltrenden från 2006 att bli stor igen är det Aril.  

2 En helt vanlig kväll på Yaki-Da med Elin Hedman
Yaki-Da, Storgatan 47, den 25 november, 22–04, 150 kronor.
Elin Hedman, eller Vit Katt, spelar skivor på Yaki-Da nästan för jämnan, men det gör inte så mycket, hon fyller dansgolv nummer två, spelar hits och andra favoriter. Det är ett bra ställe att gå till vilken ruskig novemberkväll som helst. 

3 Musik och vin på Stearin med Klara Grape och gäster
Stearin, Tredje Långgatan 8, 22.30–02.00, varannan lördag
Klara har bytt Kino mot Stearin, men utlovar lika många delar gubbrock som tidigare och lika mycket vin också. Dessutom tar hon med sig en vän varje gång och om du inte minns kan jag berätta att kvällarna på Kino innehöll såväl dans på dj-båset som gästspelande dj-pappor. Det är inte att förglömma. 

4 Club Modern Lovers
Yaki-Da, Storgatan 47, 22–04, första lördagen varje månad, 150 kronor.
Craig och Axel bokar stora band till dj-båsen i lilla Göteborg. Sedan i somras har det gått att bevittna när popunder som Belle&Sebastian, Camera Obscura och Saint Etienne har besökt DJ-båset på Yaki-Das översta våning. Bokningarna fortlöper och i november kommer Franz Ferdinand.  

5 Looptroop Rockers och Dj Dainja på Parken
Parken, 16–05, Vasagatan
Parken arrangerar mest stand-up, eller trasslig indie-afterwork. Och så bjuder de in mängder med killar att stå i skivbåset, Dj Dainja bland andra. Samma kväll som formgivaren och Colors-entreprenören återigen tar plats och vänder skivor spelar Looptroop live.

6 V på Jazzhuset
Jazzhuset, Erik Dahlbergsgatan 3, varje torsdag, 22–03
Torsdagarna på Jazzhuset är inte vad de en gång var. Det känns bra att det inte längre enbart satsas på indieband och samma Göteborgsartister om och om igen. Men var är affischerna, och var är marknadsföringen? För det är ytterst få som verkar hitta till det gamla vattenhålet på Eriks Dahlbergsgatan nuförtiden. Är det trötthet eller dåligt engagemang, eller är folk snåla som inte vill betala för sig? Skärpning samtliga! Arrangörer och besökare.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!