Arkivbild. Bilden har inget med texten att göra.

Truckstop Alaskas framtid är oviss

12:34 26 Apr 2018

Ytterligare en viktig pelare i Göteborgs kulturliv kan gå till historien. 

Truckstop Alaska är kulturföreningen som under de senaste åren har försett göteborgare med minnesvärda kvällar fyllda av allt från alternativa spelningar till skräckfilmklubb. För nästan ett dygn sedan publicerade de ett långt inlägg på Facebook där de förklarar att det är tveksamt om de kan fortsätta sin verksamhet. Målet, för kulturföreningen, har sedan start varit att fylla ett tomt hål i Göteborgs kultur- och nöjesliv men nu kan detta bli ett minne blott. 

Ett utklipp av inlägget

"Vi vet inte allt än, men här är vad vi vet och inte i nuläget:

Vi vet att polisen och en handfull andra myndigheter var här på Weedeater 20/4, att polisen förklarade vår bar olaglig och tog med sig all öl. Vi kan bara tolka polisens helomvändning i frågan som att någon eller några vill få bort oss härifrån.

Vi vet inte om vi överhuvudtaget kommer kunna fortsätta hyra vår lokal av vår nuvarande hyresvärd, men vi kommer göra allt vi kan för att arrangera spelningarna som vi lovat artister, band och medlemmar att arrangera, fram till och med Truckstopdagen 10/6.

Vi kommer inte servera någon alkohol. Vi vet MYCKET väl hur mycket ni gillar att supa ur när ni lyssnar på grym musik, men så länge vi är på Karlavagnsgatan får ni ordna fyllan själva. Vi å andra sidan ska gå tolvstegsprogrammet.

Vi vet inte vilka juridiska och ekonomiska konsekvenser det här kommer få för oss som förening och privatpersoner men vi vet att vi kommer behöva allt stöd vi kan få."

 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!