Topskills matchar frilansare med rätt uppdrag

Redaktion 10:15 24 Aug 2020

Cool Companys nya app Topskills parar ihop frilansares profiler med uppdrag utefter kompetens, tillgänglighet och plats. 

Topskills är ett nytt verktyg för frilansare och konsulter som vill hitta nya uppdrag, samtidigt som det är en tjänst för företag som söker sådana. Genom appen får frilansen eller konsulten en notifikation när det dyker upp en ny match och kan därefter swipea bland matchade uppdrag, vänster för att avvisa och höger för att välja.

I en färsk undersökning som egenanställningsföretaget Cool Company har gjort bland ett urval av sina 50 000 användare menar störst andel (35 %) bland frilansare och konsulter att man har valt frilanslivet för att i första hand själv kunna välja vilka uppdrag man väljer att ta. Men jakten på nästa uppdrag är samtidigt en stress för många.
– Vi vet att det både är tidskrävande och stressande för frilansare att hitta nya uppdrag som kan ta vid där det nuvarande slutar. Med TopSkills finns ens profil ständigt tillgänglig att matchas utefter de kriterier och tillgängligheten man själv angivit, som en rekryteringsrobot som jobbar åt en dygnet runt, säger Melanie Temml som är rekryteringsexpert på Topskills by Cool Company.

 

"Vi screenar alla genom korta intervjuer innan de släpps in"

 

Varje profil som registrerar sig i Topskills screenas av en rekryteringsexpert innan användaren släpps in i appen. På det sättet säkerställer man att varje profil har den typ erfarenhet och kompetens som kan matchas med uppdrag.
– Vi screenar alla genom korta intervjuer innan de släpps in i appen. Tror vi inte att vi kommer kunna förse profilen med uppdrag vill vi inte ge fel förväntningar genom att släppa in personen och riskera att hen förblir utan matchningar, säger Melanie Temml.

För frilansare är det gratis att skapa en profil, bläddra bland uppdrag och ansöka. Även för företag är det gratis att publicera uppdrag och få frilanskandidater presenterade. Det är först när frilansaren fakturerar för uppdraget som företaget betalar en procentandel som förmedlingsavgift till Topskills.

Läs även: Deras affärsidé – att ge bort gratis pengar

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 08, 2020.

0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!