Inför den kommande öppningen av sommaretablissemanget The Docks tog vi ett snack med en av arrangörerna, Henrik Tjalan, om vad stället kan erbjuda Göteborgsommarn.
Hej Henrik! Hur är läget?
– Bara bra, tack. Sitter på blivande The Docks och äter en glass faktiskt.
Berätta om Docks-sommaren.
– Ser fram emot sommaren något enormt. Ny miljö, ny venue och framförallt Hisingen. Det trodde jag inte på nyårsafton.
Vad får The Docks att stå ut?
– Det råa och det vackra skulle jag vilja säga, det råa i form av ett industriområde och en motorbana åt ena hållet. Tittar du åt andra sidan har du utsikt över hela hamninloppet samt Göteborg city. Att det ligger en meter från vattnet gör inte saken sämre.
Berätta om lokalen!
– Två helt nybyggda paviljonger och ett enormt trädäck. Vi kommer att fokusera på att ta hand om den ena paviljongen i grunden för att senare vid vissa tillfällen öppna upp båda. Den är som gjord för ändamålet.
Hur ser ni på konkurrensen i Göteborg?
– Konkurrensen finns där. Men samtidigt är det ju det som är drivkraften att hitta på nya saker och sporra varandra. Som någon vis man sa till mig; konkurrens främjar! Jag tycker att vi bidrar med ett nytt koncept till stan. Vi kommer jobba mer med en heldagsupplevelse, inte bara kvällarna.Tänk dig en mini-festival.
Vad har ni för matfokus?
– Magnus Gunnarsson (M2) behöver väl knappast någon närmre beskrivning när det kommer till att stå för kvalitet inom mat och dryck. Känns otroligt spännande att få göra denna resa med honom. Det kommer att finnas brunch dagtid som vi kommer att twista till på vårt sätt för att sedan göra en härlig middagsmeny framåt kvällen.
Hur tar man sig dit?
– Taxi tar bara ett par minuter, skiner solen kan man gå. Men jag skulle nog rekommendera The Docks-båten, den kommer gå frekvent från lilla bommen!
Följ The Docks på Facebook för mer information om öppningen 29:e juni.