TÄVLING: Är du bäst i Sverige på plankan?

11:23 31 Aug 2016

Till helgen går den andra kvalomgången till SM i Plankan av stapeln i Malmö.

Tidigare i år slog kinesen Mao Weidong världsrekord i den statiska träningsformen "plankan". Weidong härdade ut i hela 8 timmar och 1 minut innan han sjönk ihop. Nu anordnar Apotek Hjärtat ett svenskt mästerskap i grenen – dels för att inspirera till en hälsosam livsstil, men också för att se ifall det finns några svenska män eller kvinnor därute som skulle kunna hävda sig på den internationella scenen.

– Förebyggande hälsa är ett område som ligger oss varmt om hjärtat. Förra året lanserades Hjärtats Goda, ett inspirerande hälsokostkoncept. SM i plankan är ytterligare ett sätt för oss att inspirera till en hållbar livsstil. Vi vill uppmuntra fler personer till vardagsmotion som inte kräver dyr utrustning eller gymkort, säger Karin Andrén, kategorichef på Apotek Hjärtat.

Den första kvaltävlingen hölls den 27-28 augusti i Stockholm. Till helgen, den 3-4 september, är det dags för nästa omgång i Malmö. Den 24-25 september är turen kommen till Göteborg. Vinnaren från varje uttagsort går sedan vidare till SM-finalen i Mall of Scandinavia den 29 oktober. I potten ligger en hälsoresa, samt den prestigefyllda mästartiteln.

– Det ska bli otroligt spännande att se om någon är i närheten av de nuvarande rekorden. Med tanke på den rådande träningstrenden så skulle det inte förvåna mig om vi får se riktigt imponerande insatser under mästerskapet, fortsätter Karin Andrén.

Här äger uttagningarna rum:
27-28 augusti – Stockholm, Mall of Scandinavia 
3-4 september – Malmö, Triangeln (lördag) och Emporia (söndag) 
24-25 september – Göteborg, Nordstan (lördag) och Kungsgatan (söndag)
29 oktober – Final i Stockholm, Mall of Scandinavia

Här hittar du regler och mer info om tävlingen. Läs även: "Tour de France-cyklisternas hatkärlek till riskakor"

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!