Sturehof - i farozonen?

Sturehof hotas av Sturegallerians ombyggnation

13:01 24 Nov 2015

Investeringsbolaget Adias som äger stora delar av kvarteren runt Stureplan planerar en större ombyggnation av Sturegallerian. Konsekvensen kan bli att Sturehof tvingas stänga.

Ombyggnadsplanerna har emellertid stött på starkt motstånd av flera av gallerians större hyresgäster. Stureplansgruppen, Svenska brasserier, Sturebadet och Hedengrens bokhandel har gemensamt lämnat in en protest till stadsbyggnadsrådet.
– Om rivningen blir av tvingas vi lägga ned Sturehof och 200 jobb försvinner, säger Svenska brasseriers ägare PG Nilsson till DN.

Planen går ut på att riva och bygga om stora delar av gallerians interiör, och bland annat öppna en gång direkt till tunnelbanan. Adias vill påbörja ombyggnationen under 2017.

Förutom Sturehof menar Stureplansgruppen att åtta av deras verksamheter skulle påverkas så pass negativt att de skulle tvingas lägga ner. Även Stadsmuseet har riktat skarp kritik mot förslaget såsom det ser ut idag.  

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!