Somrigt på Jazzhuset

Sebastian Lundfall 14:48 29 Oct 2009Mitt i höstmörkret har Red Carpet Disco Club dykt upp som en strimma solljus på Jazzhuset. Vi ställde ett par frågor till André Laos på balearic-klubben som marknadsför sig med orden ”sangria, palmer och parasoll”.

På pappret låter Red Carpet Disco Club lite som klubbversionen av Ingvar Oldsbergs inomhusstrand Oldsbeach.
–Vi kommer att inreda Jazzhuset med tacky detaljer som just parasoll och palmer. Vi älskar tacky. Det finns massor med dj:s och arrangörer som trampar vatten idag, som saknar kreativitet. Less is more i all ära, men man kanske borde skita i allt det där lite då och då.
I november har ni bokat Nhessingtons från Stockholm, vilka är det?
–Duon består av två  bedårande gossar som producerar grym och bitig balearic med en fot i nittiotalet och en i galaxen. Det känns fantastiskt att slänga upp dem på scen tillsammans med resten av Force Majeure bakom skivspelarna.
Ni bjuder tidiga gäster på mat i lilla baren. Mat på Jazzhuset låter helt livsfarligt.
–Det blir väl inget material för Guide Michelin direkt men vi tänker faktiskt, hör och häpna, ställa oss själva bakom grytorna och vrida ihop någon god rätt från medelhavet. Mat är en stor inspirationskälla när det kommer till att planera bra utekvällar. Framför allt tycker vi att det är schysst att dela på en flaska cava medan man kilar runt och hackar lök eller rör i grytor.

Den som blir sugen på  balearisk spis kan bege sig till Jazzhuset den 7 november.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!