Inget freaksex på Belle

Sebastian Lundfall 14:46 29 Oct 2009Sugen på att ta en öl klädd i lack och läder? Det är inte helt okomplicerat. För ett par år sedan nekades klubben Fetish People Party alkoholtillstånd eftersom alkoholmyndighetens inspektörer ansåg att det rörde sig om en sexklubb. Nu gör Freak Society ett nytt försök och öppnar fetischklubb på Belle, den här gången med ett tydligt sexförbud. Vi har talat med gruppens styrelse. 

Ni säger att fetischklubbarna gick under jorden efter det som hände 2006?
–Ingen krog ville låna ut sina lokaler när myndigheterna ryckte deras alkoholtillstånd ifall de lät människor dricka alkohol och ha på sig lack och läder samtidigt. Därmed fick klubbarna flytta ut till egna lokaler en bit utanför stan. Fetischklubbarna och dess publik ville kämpa sexualpolitiskt för att ha samma rättigheter som alla andra människor men kampen gick i graven när ingen längre orkade leda den. Men nu är vi tillbaka!
Har klimatet blivit bättre för fetischklubbarna idag?
–Vi har försökt tala med tillståndsmyndigheten i Göteborg för att få klarhet i vad som gäller för att få servera alkohol beträffande klädsel och aktiviteter. Om vi förväntar oss motstånd? I ärlighetens namn vet vi inte. Kanske kan de ha överseende med att vi klär oss på ett sätt som vi tycker är normalt.
Vad händer på  Freak Society, förutom att man inte får ligga?
–Jaha, du tänker att du behöver gå på klubb för att ligga? Så tänker inte vi, däremot tycker vi om att gå på klubb tillsammans med likasinnade. Vi vill inte ha en sexklubb: sex kan man ha hemma. Klubben kommer förutom det ögongodis som festdeltagarna själva står för även att ha uppträdanden i enlighet med klubbens inriktning.
Hur ser fetischscenen ut i Göteborg i övrigt? Vart går man om man vill ha lack och läder eller...ja, vad finns det egentligen att välja bland?
–Som vi nämnt tidigare finns det fler klubbar som bjuder på den här formen av atmosfär, så scenen finns. Dock ej i centrala Göteborg eller i krogmiljö. I Stockholm är scenen däremot stor med fantastiska klubbar som exempelvis Dekadance. Självklart kan man gå till vilken krog som helst i lackkläder men man riskerar ofta att råka ut för glåpord eller tafsande vilket leder till otrygghet.

Freak Society kommer att arrangera klubb-kvällar på Belle ungefär var tredje månad.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!