"Som en enda lång jävla Håkan Hellström-konsert" – Little Jinder om den ultimata inspelningsresan till LA

Frida Salomonsson 11:17 24 Jun 2014

Little Jinder

Josefin Jinder, aka Little Jinder, har nyligen släppt singeln Inga E som vi E tillsammans med Melo och mixar just nu sitt andra album. Precis hemkommen efter att ha glassat runt i Los Angeles i fyra veckor var hon gullig nog att bjussa oss på några bilder ur resealbumet. Vi passade även på att få veta varför hon är trött på Yung Lean och varför resan var som en ”enda lång jävla Håkan Hellström-konsert”.

Du kom nyligen hem från LA, kan du berätta lite om resan?
– Ja... Den både började och slutade emotional. Först fick jag inte komma in i landet, för att de tyckte att det var suspekt att jag kände en snubbe på planet men sa i tullen att jag travelade alone, så jag blev korsförhörd tills jag började gråta innan jag släpptes in. Sen hade jag det så jävla produktivt och gött i fyra veckor att jag grät hela vägen till flygplatsen när det var dags att dra hem igen.

Resans absoluta höjdpunkt vs bottennapp?
– Det var som en enda lång jävla Håkan Hellström-konsert. Vad var bra? Allt. Vad var dåligt? Inget.

Vad lyssnar du på just nu?
– Jag lyssnar inte på musik just nu. Jag orkar inte bry mig. Blir avundsjuk på alla musikintresserade. Hört att det släpps en jävla massa högkvalitativ musik men orka typ "gå och köpa Markus Krunegårds nya platta"? Jag är verkligen inte intresserad? Alltså inget ont om honom. Förlåt att jag finns! Kul för er andra dock. Skulle sagt Yung Lean för typ ett halvår sen men är så trött på barn.

– Ska lyssna på Lana Del Reys nya försök att låta triphop nån gång. Hoppas det är bra. Eller vänta! Jag har ju lyssnat på en låt på Chromeos nya skiva på repeat! Old 45's! Så fet. Sommaranthem. Vill lyssna på Lorentz nya också men är ju som sagt trött på barn, skoja. Men jag är rädd för att bli kär, hur söt?! Så jag orkar inte. Well, antar att mitt musikintresse återuppstår till värsta hitbuffén! Längtar.

Hur går processen med ditt nya album? Blir det några stora överraskningar?
– Det går bra. Håller på att mixa det. Jag ligger före min egenihopsnickrade plan faktiskt, alla bara "ta det lugnt" eller "den blir klar när den blir klar". Hatar det och älskar det varannan dag ungefär. Nä, jag kan inte hålla käften så det blir nog inga större överraskningar. Några superstars gästar men har man koll på mina sociala medier är det nog inte särskilt svårt att lista ut vilka...

Du släppte precis tokfina singeln Inga E som vi E där Melo både sjunger och hånglas med. Kommer han dyka upp igen?
– Aa. Han drar med mig ut och spelar i sommar.

Hur ser din festivalsommar ut annars?
– Jag spelar på Storsjöyran och Popaganda. Plus att jag kommer hänga och göra en liten hemlig grej och en mindre hemlig grej under Way Out West!Kan du bjuda på dina topp fem tips till någon som ska till LA?
1. Bra häng på Ace Hotels rooftop, nice drinkar & det finns pool.
2. Åk längs Pacific Highway, t ex till Malibu och bada nånstans.
3. Gå på konsert på Hollywood Bowl!
4. Ät på Speranza om du är nykär.
5. Lär känna folk som bor i hus och har fest.

Som grädde på moset bjuder Little Jinder på bilder från sin resa – varsågoda att njuta.

Du har väl inte missat "Inga E som vi E"? Kika här!

Stad: 
Artist: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!

Senaste filmrecensioner