Snart är det rymdvecka i Göteborg

13:51 11 Sep 2019

Nöjesguiden har rett ut vad fan det innebär.

I år är det 50 år sedan den första månlandningen ägde rum. Det har Göteborg stad tydligen tänkt fira med att anordna en rymdvecka mellan den 14 och 22 september. Så här skriver de på hemsidan rymdveckan.se: "Rymdveckan i Västsverige erbjuder ett brett program kring rymdens betydelse för innovation, inspiration, vetenskap, industri, forskning, miljö, hållbarhet, samhällsnytta, kultur, konst och kreativitet".

Vi på Nöjesguiden blev nyfikna på om rymdveckan fungerar som när det är temavecka i Paradise Hotel och ringde därför upp Ninna Kvarby på Göteborgs turistbyrå.

Måste stadens invånare klä ut sig till astronauter och aliens under rymdveckan?
– Bara den som lever i det blå tar sig friheten att bestämma hur människor ska klä sig, så det avhåller vi oss ifrån. Men vi uppmuntrar självklart alla former av rymd- och utomjordingrelaterade kläder och dräkter under rymdveckan. Det skapar en extra dimension och får säkert många att känna sig lite extra upprymda.
Du kunde inte låta bli att dra ett litet Göteborgsskämt där, nej. Blir det bara frystorkad mat i "bamba" då?
– Enligt måltidsansvariga på utbildningsförvaltningen är frystorkad mat svårhanterat, så det kommer eleverna inte serveras i någon större utsträckning. Däremot är skolmatsedelns fiskrätt inspirerad av Christer Fuglesang under denna vecka. Huruvida rätten kommer att serveras på tefat är oklart. Envisa rykten säger också att flera mejerier gått ihop och jobbar hårt på en comeback för raketosten. Förhoppningsvis är första omgången klar till rymdveckan. Om de lyckas blir Göteborgs skolelever de första att få smaka.
Kommer ni kanske slå på stort och skjuta upp Göteborgs första hund i rymden?  
– I planeringen av programmet fanns en hunduppskjutning med som idé. Men Göteborg har en vänlig och godhjärtad atmosfär, som vi absolut vill behålla, så idén förkastades tidigt. Man kan helt enkelt inte kan garantera att en rymdkapsel håller den standard som människans bästa vän förtjänar. Vi tror att vi, med rätta, skulle få rejält med skäll från Göteborgs alla djurvänner om en hunduppskjutning genomfördes.
Rejält med skäll... Jag lägger på innan du hinner dra en till. Hejdå.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!