Simon Gärdenfors gör långfilm

06:00 25 Apr 2022

Komikern vill göra en vulgär och rå komedi i långfilmsformat.

Nu följer Simon Gärdenfors upp den självbiografiska YouTube-serien Mina problem med ett kickstartat långfilmsprojekt. Filmen utspelar sig i samma världen som serien och en av anledningarna till att han väljer crowdfunding som finansiering är att han anser att svensk film idag är för feg och slätstruken. 
– Humor som riskerar att provocera människor blir allt ovanligare i tv-rutan och det är därför vi måste undvika mellanchefer, tråkmånsar och nej-sägare. Vi vänder oss nu istället direkt till publiken för att få hjälp med finansieringen, säger Simon Gärdenfors.

Mellan 2018 och 2020 producerade Simon Gärdenfors sitcomen Mina problem på YouTube. Serien fick fina recensioner och gästades av namn som Sven Melander, Peter Wahlbeck, Anton "Mr Cool" Magnusson och Amalia Holm.
– Jag tror att det blir ännu roligare att följa upp serien med en sammanhängande långfilm. Ni som har sett min standup, läst mina serier eller hört mina låttexter vet att jag ofta jobbar med grov humor, och filmen kommer att bli både vild och ocensurerad.

Med sig har Simon regissören Adam Hilario, som plan annat arbetat med projekt som Grotesco, The Stig-Helmer Story och Jönssonligan. Hilario regisserade även Mina problem. Manuset är redan klart och handlingen är fortsatt självbiografisk. Historien kretsar runt att Simon inleder en karriär som standup-komiker, men efter en rad skandaler och oväntade händelser tvingas han återvända till sin bakgrund som serietecknare. 

Filmen utspelar sig i en miljö som domineras av tecknare, skumma seriesamlare och redaktörer, men även i komikervärlden. Precis som i sitcomen är det Simon Gärdenfors själv som har huvudrollen.

Crowdfundingkampanjen för att finansiera långfilmen sker via Kickstarter. Kampanjen lanseras den 25 april och pågår till och med den 29 maj. Om minst 100 000 kronor samlas in under denna period kommer filmen att bli verklighet.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 04, 2022.

0 Kommentera