Sex serier att se fram emot hösten 2022

08:28 15 Aug 2022

Hösten 2022 går i den episka fantasyns förtecken med tre extremt haussade tv-serier om kidnappade gudar, mäktiga ringar och ärelystna drakridare. Men tv-hösten 2022 har fler överraskningar än så.

Sandman
Efter ett århundrade i fångenskap lyckas den uråldrige guden Dream till slut fly. Men för att återfå sina krafter måste han hitta sina stulna ägodelar, däribland sin hjälm och sitt sömnpulver. Filmatiseringen av Neil Gaimans ikoniska serietidning om en mörkare John Blund har kantats av den ena motgången efter den andre i över trettio år. Men nu är den äntligen här, i form av en påkostad Netflix-serie i vilken Neil Gaiman själv är djupt involverad.
5 augusti, Netflix

House of the dragon
Efter många turer får svulstiga Game of thrones slutligen sin efterlängtade föregångare i form av House of the dragon, som följer huset Targaryen före händelserna i Game of Thrones. Om du inte har stenkoll på dina olika Westeros-hus så är Targaryen en av de mäktiga familjerna som slåss om tronen med förhoppningen att ena de sju kungadömena. Det är också den familjen som polar med drakar.
21 augusti, HBO Max

Sagan om ringen: Maktens ringar
Fritt baserad på “den andra tidsåldern”, före händelserna i Sagan om ringen-trilogin, är Sagan om ringen: Maktens ringar en fristående berättelse som utspelar sig i samma universum med håriga hober och röviga orcer. Amazons tolkning av fantasyfarfar JRR Tolkiens sagovärld är det dyraste tv-projektet någonsin. Vilket bara det göra mastodontsatsningen till intressant tittning, oavsett om det flippar eller floppar.
2 september, Prime video

The Midnight Club
Med tv-serier som The Haunting of Hill House och Midnight Mass har Mike Flanagan bevisat att få gör tv-skräck lika bra – och personligt – som han. The midnight club är baserad på en ungdomsroman med samma namn där sju dödligt sjuka ungdomar träffas varje kväll på deras hospice för att berätta läskiga historier. Formatet är tacksamt nog antologi, vilket är trösterikt för oss som börjar tröttna på serier som är långa hellre än bra.
7 oktober, Netflix

Krapopolis
Skaparen bakom två av världens objektivt sett roligaste serier – Community och Rick and Morty – är aktuell med en ny animerad komedi. Krakopolis utspelar sig i antikens och mytologins grekland där en familj av gudar, människor och monster styr en stad. Det enda farhågan är att Krakopolis är “the first-ever animated series curated entirely on the Blockchain”, vilket betyder att projektet kan komma att nedlusas med NFT-skit.
27 november, Fox

Extrapolations
Inte mycket är känt om Scott Z Burns antologiserie Extrapolations, trots det hamnar den högt på missa-inte-listorna. Vad vi vet är följande: 1) det kommer på ett eller annat vis handla om konsekvenserna av människans klimatpåverkan, och 2) serien kommer att bjussa på en stjärnspäckad rollista som innefattar bland andra Meryl Streep, Kit Harington och Sienna Miller. Peppen har gissningsvis mer att göra med det sistnämnda än det förstnämnda.
TBA, Apple tv+

Läs även: Ingen svensk sommar utan brittiska mord.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 07, 2022.

0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!