Foto: Ebba Möll, Djungeltrumman.

Så blir Sommar-yaki

08:19 18 May 2018

Ryktet är sant – Kaffebaren stänger ned.

Om det är något som är en institution under sommaren i Lilla London så är det Yaki-Da. Här har dödliga trängts med kändisar varje sommar och dansat sig svettiga bland kaffedrinkar och drinkkannor. Frågan är dock vad som kommer skilja denna sommaren från de tidigare? Det har klubbens egna Dennis Malmsten och Aron McFaul försökt reda ut.

Sommar-Yaki håller återigen till på Gården – vad kommer skilja denna sommaren från tidigare?
Vi hade Jan E. Josefs Son från Uppdrag Granskning på ett oanmält besök härom veckan. I det inslaget avslöjade han en och annan hemlighet. Om ni inte redan sett det så finner ni svaren där.

Är ryktet sant – kommer ni stänga ner Kaffebaren?
– Sommaren knackade på dörren för ett par veckor sedan och alla, alla, alla begav sig ut. Det gör Yaki den 26/5. Ut på vår kära bakgård Gården. Alltså gården på första våningen mellan Yaki och Lounges. Ni vet den med stjärnhimmelen och hammocken? Med en stor bar i mitten… Den!

– Åter till din fråga om Kaffebaren … Vem vill knökas inne i ett råsvettigt rum med varma kaffedrinkar när det är 25 grader varmt. Vi vill hänga på Gården och dricka kall ljus öl. Se solen gå upp och sen trilla vidare till någon utomhusfest. Vi har haft en och annan stökig kväll i kaffebaren genom åren och det är dags för lite sommarlov nu. Den behöver pysslas om lite, få lite vila.

Men hur ska ni då fylla det tomrum som uppstår?
– Tomrum? Vi har ju gården. Ni vet den med läktare och fotobås som alla gillar så mycket. Den med pizza och bollsport och massa drinkkannor – den fyller allt tomrum som finns!

 

"Vartenda rum kommer fyllas med jättelyxiga bokningar."

 

Aja … Den 26 maj har ni premiär. Vad kommer ske under kvällen?
– Då startar sommaren! Vi stänger kaffebaren och flyttar ut på Gården. Brukar ju alltid vara massa finfina dj:s som spelar där nere i baren eller på hyllan. De är extra finfina denna kväll! Dessutom har vi några överraskningar! Kom och må helt enkelt!

Så vad får vi absolut inte missa på Sommar-yaki under denna sommaren?
– 1 och 16 Juni kommer det hända jätteroliga grejer på Yaki, skriv upp det i kalendern. Dennis på Gården är tillbaks! Super-dj:n Bambii från Toronto, som turnerar runt med Mykki Blanco, kommer på besök. Varje onsdag kommer dessutom en bollsport kunna utövas nere på Gården. Ni vet nog vilken gård vi menar vid det här laget?

– Sen har vi självklart en massa grejer som vi inte kan gå ut med än men mer om det senare – vi kan ta det över en öl på Gården!

En av höjdpunkterna brukar vara WOW-helgen, har ni börjat planera för det än?
Ja, vi har varit igång ett bra tag med den där helgen. Suttit och skissat med penna och papper. Vinkeljärn och vattenpass. Vilken helg det kommer bli! Vartenda rum kommer fyllas med jättelyxiga bokningar. Vi kan ju redan nu passa på att påminna folk om att komma i tid. 

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!