Indiefesten är tillbaka på Yaki-Da

13:36 4 Dec 2023

Den 9 december blir det indiefest på Yaki. Vi har talat med arrangören Jacob Ahlstrand om vad det innebär.

Berätta, vad är Indiefesten?
– Vi körde den första upplagan i juni, med Marcus Berggren, Bongo Riot, Kainoabel & Agent Blå på Gården på Yaki-da och det blev jättebra. Alla taggade på att göra om det så då gör vi om det. Jag har en fantasi om hur Göteborg var innan min tid, hur bra och kul och coolt allting var när Göteborg var elektriskt och Håkan Hellström var oskuld. Det är väl den tiden som jag romantiserar och ägnar mitt arrangörsliv åt att värna. Så en del av målet med Indiefesten är att skapa den känslan igen. 

Vi har förstått att det blir både indie och fest. Vad blir det mer?
– Det kommer att finnas både tatuerare och spådam på plats. Så om man är orolig över hur en viss tatuering kommer att påverka ens framtid kan man ju alltid gå till spådamen först och tatueraren sen. Eller bara gå till spådamen och fråga saker som “När ska jag dö?” “Är min pappa min riktiga pappa?” och annat lättsamt.

Vilka spelar under kvällen?
– Junior Brielle och Karakou, dessutom spelar Amanda Båmstedt och Alice Botéus skivor.

Är det bara du eller är ni flera som arrangerar?
– Jag gör festen i tätt samarbete med Jonathan Östlund och Yaki-da och är dessutom väldigt glad för att Pistonhead är med och backar det här arrangemanget. Framförallt så är det ju viktigt att lyfta fram att de gör en väldigt god alkoholfri öl. 

Till sist, om man vill haffa en biljett. Hur gör man?
– Då vänder man sig till biljettköparsidan på Tickster, biljetterna håller dock på att ta slut så det är brådis om man vill vara säker på att komma in.

 

 

 

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar