Premiär: Sokhi - Tru Luv

10:53 25 Oct 2019

Sokhi är tillbaka och släpper sin label-debut.

Nöjesguidenfavoriten Sokhi, som spelade på vår efterfest på Yaki-da för Göteborgspriset 2018, har släppt en ny låt. Denna gång rör det sig om en skivbolagsdebut hos Konkret, en division under TGR Music Group. Låten heter Tru Luv och visar på Sokhis mästerliga mixande av pop och rnb, samt textförfattande som visar lyssnaren ett djup bland de drömlika tonerna. Vi snackade lite med honom inför låtsläppet som vi är glada att få hålla i premiären för.

Hej Sokhi! Hur känns det att få släppa ut din senaste singel Tru Luv till världen?
– Det känns awesome! Jag har suttit på allt material som kommer på kommande EPn, Vacation4ever, superlänge nu, så jag är redo att få ut det och att börja med Tru Luv. Jag hade från början ett helt album men har skrotat låt efter låt sen dess. Jag hade förmodligen skrotat allt om jag inte börjat jobba med min producent Inzo och han inte lät mig slänga grejer längre, haha. 

Hur länge har du jobbat på låten, och tillsammans med vilka?
– Jag skrev låten i typ början av 2018 och jag skrev den som jag brukar skriva majoriteten av mina låtar. Jag sitter och leker fram tills jag får feeling för en ackordföljd, hamnar i hyperfokus och skriver oavbrutet tills jag är klar och sen vet jag inte hur många timmar som gått eller när jag ätit senast. Efter det skickade jag den till min vän, Mattias Björklund, som levlade upp prodden på låten så den låter dope nu. Efter det satt den bara på hyllan fram till jag började jobba nära med Inzo. För ungefär ett år sedan började han att prodda upp alla mina grejer som kommer släppas på EPn. Tru Luv är mixad av Inzo, som också mixat större delen av EPn. Så ja, det är vi tre som jobbat med den helt enkelt.

Om du får plocka ut en textrad ur Tru Luv som du tycker extra mycket om, vilken skulle det vara?
– ”Poppar pills för mitt mind. Stängde av, förlora time. Sluta fråga ’är du fine’. Dom är fake smiles, dom ba waste time, jag ba bye bye”. Jag tycker om den för den beskriver kort hur en depressiv period såg ut för mig. Man blir förstörd, får medicin, stänger in sig, folk oroar sig över en, och sen om man har tur och mycket kärlek runt sig kommer man ur det. Därefter klipper man bort det och dem som trycker ner en och försöker igen. 

Uppenbarligen handlar singeln om kärlek, men på vilket sätt skulle du säga? 
Not to get too philosophical, men för mig så handlar den inte riktigt om kärlek. Eller rättare sagt, för mig så handlar den inte om riktig kärlek. Jag tror att när i man folkmun säger ”true love” syftar man på en kärlek som man redan har en bild av vad den ska vara och man tänker inte på vad kärlek borde vara för en själv. Jag tror att true love är fake love som kommer från romantiken, och den typen av filmromans är vad den är, fiktiv. Så för mig handlar den här låten om att gå vidare ifrån negativitet. Det är en power song om att gå ifrån bad shit och fake love, och istället hitta vad kärlek handlar om för en själv.

Tru Luv släpps den 25 oktober av Konkret, division under TGR Music Group med distribution via Sony Music Sweden.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!