Öl för folket

Redaktion 14:53 17 Sep 2021

Full smak med mindre alkohol.

För att möta det stora intresset för smakrik öl med låg alkoholhalt har Spendrups bryggeriverkstad Brutal Brewing plockat fram tre brygder av vad de själva menar är en ”ny typ av öl som levererar full smakstyrka” trots en alkoholhalt på 2,7%.

Folkölet har tappat i takt med den alkoholfria ölens framgångar, och möjligtvis är det här ett recept på att vända trenden.
– Vi startade det här projektet för ett par år sedan för att vi ville blåsa nytt liv i folkölskategorin genom att erbjuda konsumenterna ett fullvärdigt öl med god smak, låg alkoholhalt och högkvalitativ känsla, säger Sofia Andersson, produktchef på Brutal Brewing.

Lösningen fanns i en unik metod där ett starköl har kombinerats med en alkoholfri brygd. Ett starköl har en mycket mer komplex smakprofil än ett folköl just på grund av att man måste mata jästen med mer råvaror för att få upp alkoholstyrkan. Smakprofilerna från malten och humlen får utvecklas betydligt mer. Det kombineras sedan med en alkoholfri brygd för att nå rätt alkoholhalt. Den här tekniken skapar en kombination av två fullt utvecklade brygder som därigenom har avsevärt större fyllighet och komplexitet än en vanlig folköl. 

Brutal Brewing Taste-A-Lot finns som en Hoppy Lager, en Pilsner och en IPA.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Petri

Petter Nilsson har tidigare bland annat ansvarat för driften på Spritmuseums restaurang och drivit restauranger i södra Frankrike.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!