Nu på lördag kommer Raw comedy till Göteborg

11:57 11 Oct 2018

Vi snackade med Carl Stanley inför lördagens show om förväntningarna och hans alternativa liv som bilförsäljare i Skåne.

Nu på lördag gör Raw Comedys turné nedslag i Göteborg på Trädgår’n. Efter att första showen sålde slut bestämde de sig för att sätta in en extra på samma dag, och i skrivande stund finns det ett fåtal biljetter kvar till chansen att se komikerna Mårten Andersson, Messiah Hallberg, Marcus Berggren, Petrina Solange och Carl Stanley. Raw håller vanligtvis till på sin egna klubb uppe i Stockholm, och nu var det ett halv decennium sedan de tog sig ut på turné. Inför lördagens show snackade vi lite med Carl Stanley om vad som gör Raw så speciellt, vad han hade gjort om han inte var komiker och vilka gnälliga divor komiker är bakom scenen.

Hej Carl! För fem år sedan när Raw senast var på turné hade ju du inte riktigt haft ditt break än.
— Nej, jag hade inte ens börjat med stand up då för att vara helt ärlig.

Kände du ändå till Raw?
— Ja det gjorde jag absolut, jag var ett fan av stand up. Jag hade koll.

Hur känns det att få vara med på turnén nu då?
— Det känns fett! Jag har gigat mycket på klubben i Stockholm, den har ju fortfarande funnits liksom. Det är en av Sveriges absolut bästa stand up klubbar, så sen när de skulle ut på turné så kändes det självklart att följa med när de frågade.

Vad är det som gör Raw så himla mycket bättre än alla andra då?
— Framförallt så är det väldigt bra uppstyrt, och just den här turnén så är vi ett väldigt bra gäng. Alla som är med skulle ju kunna åka på en egen turné, men så blev det att vi åker tillsammans så man får det bästa av alla. Gigen blir väldigt bra för det är många bra komiker på en kväll. Det är sällan man får så många så bra på en kväll.

Vad är det roligast som har hänt under turnén hittills?
— Ja vad är det roligaste som har hänt egentligen… Vi är rätt lugna allihopa alltså, jag är rätt tråkig och lugn off stage. Det är inte så rock n roll-igt överhuvudtaget. Näe, fan, gigen är det roligaste.

Känner du att det är vanligt för andra komiker i Sverige annars som du hänger med? Att det är roligt, skoj och stökigt på scenen men sen är man ganska sansad bakom?
— Ja men precis. Vi tycker om att sitta där det inte finns någon musik och prata om våra liv och gnälla om hur jobbigt det är att vara ståuppkomiker. Det är det som är så bra med en turné, för där kan man göra det utan att skämmas. Gör man det bland andra människor när dem har riktiga jobb som faktiskt är jobbiga att ha på riktigt - då blir man mobbad. Nu är det så skönt att alla är gnälliga divor så då kan vi sitta och diskutera hur jävla jobbiga våra enkla liv är.

Är det så enkelt att vara stå upp komiker?
— Det är väl svårt ibland, men det är väl alla jobb. Det är mycket åka runt och skriva nytt material och så, det kan ju vara jobbigt. Men jag tror ändå att vi trivs bättre där än på de flesta andra jobb vi hade kunnat ha. Så vi borde inte gnälla så mycket. Ibland är det svårt, men är det bra publik i stora lokaler och skämten funkar så är det väldigt lätt får man säga.

Om du inte hade varit stand up-komiker, vad hade du jobbat med då tror du?
— Jag hade nog blivit någon bilförsäljare i Skåne alltså. Jag tror jag hade vunnit typ årets säljare på Hedin Bil, något sånt. Det hade inte varit min dröm, men jag tror att jag nog hade hamnat där. Sålt Hondas som om det vore Mercedes till olika egenföretagare och sånt. Det tror jag att jag hade gjort. Så det här var ändå den bra lotten jag drog nu tror jag. Inget ont om bilförföljare i Skåne i och för sig! Men jag tror att jag har det roligare nu.

På lördag kommer ni till Göteborg. Ni har ju redan sålt ut en och så kör ni en extra, känns det gött?
— Det känns skitbra. Jag har bara positiva erfarenheter av Göteborg. De har alltid varit snälla mot mig, köpt biljetter och skrattat och sådär. Det är ju många andra starka i uppsättningen som dragit dit en hel del folk, så det känns bra faktiskt.

Raw går av stapeln lördag 13/10 på Trädgår'n i Göteborg.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!