Nöjesguidens favoritlåtar vecka 47

10:12 18 Nov 2020

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ vår Spotifylista för löpande uppdateringar.

Kodak Black – Feeling Myself Today

Floridarapparen Kodak Black sitter sedan några år tillbaka i fängelse. Nu har han spelat in sitt första album bakom gallret. Och albumet innehåller en riktig pärla. Kanske rapparens bästa låt någonsin. Feeling Myself Today är en gullig, positiv liten låt. En opportunistisk bris hela världen behöver just nu. 

Palberta – Corner Store

Tänk dig en blandning av Big Thief, Hole och The Velvet Underground, då får du Corner Store med Lo-Fi gruppen Palberta. De blandar fina körer och bräcklig sång med distade gitarrer på ett helt ljuvligt sätt.

Thundercat, Ty Dollah $ign, Lil B & Floating Points – Fair Chance (Floating Points Remix)

Den jazzinfluerade house-djn Floating Points har gjort en remix på den jazzinfluerade RnB-sångaren Thundercat. Resultatet är inte dumt. Floating Points fortsätter på ungefär samma spår som på albumet Crush från 2019. Lite tyngre och glåmigare än tidigare.

Lula – Owell

Den Australiensk-svenska gruppen Lula erbjuder supersvängig garagerock. Gillar man till exempel The Hives eller Viagra Boys, går det här med största sannolikhet hem. 

El Perro Del Mar  – Dreamers Change the World

El Perro Del Mars andra singel det här året är ännu bättre än den första. Den svenska artisten sjunger lågmält över ett brus av orgel och stråkar som för tankarna till Anna von Hausswolff och Max Richter. 

Lil Nas X – Holiday

Har Lil Nas X gjort det igen? Inte helt omöjligt. Holiday är löjligt medryckande. Med glimten i ögat precis som på världshiten Old Town Road. Lil Nas X börjar nästan kännas lite som vår generations svar på The Fresh Prince eller Will Smith som han heter när han inte släpper musik för 30 år sedan. 

Promise and the Monster – Beating Heart

Billie Lindahl sjunger vackert och egendomligt över mjuka stråkar och målmedvetna trummor. Det för tankarna till Kate Bush och Ane Brun. 

Ozzy, Guleed & Adam Aden – Mask av

Är hösten 2020 Malmö New Waves? Mycket möjligt. Efter Guleed står Ozzy på tur med ett nytt album. Här visar rapkollektivet varför Malmö är minst lika viktigt för svensk hiphop som Stockholm. 

Velocet – Money First

Velocets andra singel för tankarna till artister som Rebecca och Fiona och Duvchi med sin autotunedränkta pop. Att Lorentz har ett finger med i spelet här hörs tydligt. 

Masego – Mystery Lady (feat. Don Tolliver) 

Hooken på Mystery Lady är grym. Den fastnar direkt. Det är en typ av hook som du hör på “Drakes senaste singel”. Rapparen och sångaren Masego har  med stor sannolikhet en framgångsrik karriär framför sig.

Följ spellistan på vår Spotify.

Om du vill tipsa oss om ett nytt bra släpp, hör av dig till morgan.storesund.skarin@nojesguiden.se.
 
Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!