Nöjesguidens favoritlåtar vecka 1

10:46 6 Jan 2021

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ vår Spotifylista för löpande uppdateringar.

Sza – Good Days

Sza är på gång med en uppföljare till den hyllade debuten Ctrl. Good Days är den andra singeln på kort tid. Den bärs upp av ett bedårande beat. Psykadeliskt ekande gitarrplock svävar i ett moln av syntslingor och dova körer. 

Kelsey Lu, Yves Tumor, Kelly Moran & Moses Boyd – Let All Poisons That Lurk In the Mud Seep Out

Den klassiskt tränade cellisten och artisten Kelsey Lu har dragit ihop ett skönt gäng på fyra för den här vackert komponerade singeln. Bland annat Yves Tumor vars något gnälliga falsett hörs i bakgrunden.

5iftyy & Moewgli – Kvar 

Einár-associerade 5ftyy och Moewgli gör gemensamsak på Kvar. Låten bär på samma charmiga enkelhet som vi är vana vid från Einár. 

DJ Obake – Happy Happiness

Fin japansk eurobeat eller som P3 kallar det – hyperpop. Soundet är, för de som inte känner till nyss nämnda genrer, 00-talsinfluerat, elektroniskt studsigt – som från ett My Little Pony-datorspel från 2003.

Celeste – Love is Back

Den brittiska soulsångerskan Celeste är här med raka bud. Kärleken är tillbaka skanderar hon och vi får hoppas att sångaren har rätt. Celestes New Orleans-jazziga soulsound för tankarna till Amy Winehouse och Jorja Smith.  

Jonatan Leandoer96 – Colours of Tomorrow

Yung Lean släpper för tredje gången musik under sitt riktiga namn (och årskull). Den här gången har han blivit dumpad och är således mer ledsen än vanligt. Lean sjunger med bruten röst och brustet hjärta om sin enda rätta till finstämda fioler i moll. 

Four Tet – Parallel 6

Parallel 6 jobbar den brittiske musikern och producenten Four Tet med verktyg han använt sig av förr och kan bättre än någon annan. Mjukt smattrande congas, harpliknande plink, små, distinkta ljud och melodier. 

Playboy Carti – Vamp Anthem

Playboy Carti är tillbaka med ett nytt album. Den bästa låten heter Vamp Anthem  och kommer med skräckinjagande melodier på orgel och Cartis karaktäristiska, mumlande tretaktsrap. 

Vargtimma – The Comeback

Göteborgsbaserade Vargtimma beskriver sig själva som någonstans mellan Beach House och Franz Liszt. Jag skulle snarare säga 80-talets Bruce Springsteen. Det är något med Jens Mattsons röst och den peppiga kompositionen som känns så himla mycket I’m On Fire

Guleed – Kall

Guleeds produktionstakt är imponerande. Sedan någonstans i slutet av augusti har det ramlat in ny musik från rapparen var och varannan vecka. Kall kommer från rapparens andra album på två månader. Den låter lite som ett Future-Zaytovensamarbete, med autotunad melodisk rap – lika sorgsen som stråkarna i beatet.

Följ spellistan på vår Spotify.

Om du vill tipsa oss om ett nytt bra släpp, hör av dig till morgan.storesund.skarin@nojesguiden.se.

 

 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!