Foto: Olov Tegby Frisk

Nattklubben Kåken stänger

23:39 14 Sep 2017

Dans, musik och hångel har präglat en livstid på Kåken, och efter åtta år stänger nu den populära nattklubben i centrala Stockholm ned.

Simon Norrsveden och Alexander Buultjens tog över som nöjeschefer september förra året, men i december är det dags för den sista klubbkvällen någonsin. Vi har pratat med Simon om varför klubben ska stänga ned, hans bästa minnen och om hur framtiden ser ut.

Varför lägger ni ned? Är det för att du tröttnat på Alexander?
– Ja den jäveln lägger alltid XLR-kablarna i fel låda. Skämt åtsido, eller skämt och sidor, som jag trodde att det hette fram tills för ett år sedan. Kåken lägger ner i samband med att restaurangen Niklas lägger ner och att Supper flyttar in i lokalerna efter nyår.

Många Stockholmare har haft Kåken som favoritklubb åtminstone en period i klubblivet. Vad är det för tomrum ni lämnar efter er?
– Jag tror att det händer något med en persons minnen i förståelsen av att minnena inte längre kan upplevas på nytt, lite som att göra slut med en partner. Väldigt många har väldigt fina minnen från Kåken. Jag tror att det blir någon sorts sorgeprocess. Ett farväl.

Berätta om ditt bästa Kåken-minne. 
– Första gången jag var på Kåken var då jag var nyinflyttad i Stockholm för kanske 8 år sedan och jag åkte taxi dit tillsammans med Gustav Bendt, som jag vid det tillfället inte alls kände. Förmodligen var detta också första gången jag ens åkte taxi. Jag minns i synnerhet hur otroligt självsäker och cool Gustav lät när han sa "Regeringsgatan 66" till chauffören. Jag sätter en månadslön på att Gustav inte minns detta. Sedan dess har det för mig alltid legat något sorts skimmer över Kåken. Sedan vi tog över som nöjeschefer har Håkan Hellströms efterfest i somras, Skam-quizet och sommarens första dagsfest varit några av höjdpunkterna.

 

"Vi älskar Kåken." 

 

Hur kommer ni och Stockholm att säga farväl till den nästan nioåriga klubben? 
– Vi kommer att satsa allt vi har på att göra denna höst till en så värdig avslutning som möjligt. Vi älskar Kåken. Det är också så många väldigt duktiga personer som arbetat med fest här genom åren så vi kommer bland annat engagera dem på något sätt

Vad kommer du sakna mest, gratismiddagarna innan klubben sätter igång eller gratisshotsen bakom baren?
– Både mat och shots kan jag ju köpa för pengar. Det jag kommer sakna mest är stämningen, den är svår att hitta någon annanstans.

Hur ser framtiden ut för er?
– Det finns spännande planer är allt jag kan säga i nuläget. Det tomrum jag pratade om ovan kommer alltså snart vara ett minne blott.

Är det cool om jag använder samma bild som vi använde när vi gick ut med att ni tagit över Kåken?
– Ja. Om den är fin.

Läs även: Niklas Ekstedt och Kåken lämnar över till Supperfamiljen.

Glöm inte att följa Nöjesguiden på Facebook.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!