Foto: Christian Bang

Moto Boy gör ny musik i ett oändligt kosmos

18:16 16 Mar 2017

Moto Boy eller Oskar Humlebo som han också heter släppte nyligen albumet New Music. Men hur låter det egentligen, den nya musiken?

Nya plattan är ett samarbete med den österrikiska Berlin-baserade producenten Niko Stoessl (SlikNik). Tillsammans har de skapat en spöklik mix av skandinavisk melankoli och Berlins klubbscen. 

Hur kommer det sig att du började jobba med just Niko Stoessl?
– Vi träffades i Berlin, han gjorde en remix på en av mina gamla låtar och det lät skitbra. Så jag flyttade in i hans studio i Funkhaus Berlin för att fixa klart Keep your darkness secret skivan. På den vägen är det.

Nya albumet heter New Music, hur låter egentligen ny musik?
– För att korta storyn lite så har sättet som vi skrev och proddade musiken på varit helt nytt för mig. Jag har bland annat låtit Niko styra produktionen helt och hållet, sen har jag hela tiden försökt att inte falla in i gamla möster. Sedan det där med ny och ny. Jag menar inget och allt är väl nytt i ett oändligt kosmos av kvantfysik, relativitet och sådant kul.

Förutom egna projekt har du även medverkat i en rad uppsättningar, bland annat Göteborgs stadsteater. Hur har det varit?
– Jag gjorde Lubiewo - Kärleksön på Göteborgs stadsteater 2012, det var mitt första möte med teatern. Det var fantastiskt inspirerande och jag lärde mig väldigt mycket. Sen 2014 när jag gjorde L’Orfeo på Wermland Opera var det första gången jag gjorde opera så samma sak där. Dessutom kom jag precis hem från en lång tid i Berlin och var i väldigt risigt skick så hårdträningen för att fixa L’Orfeo blev en sorts räddning. Så tack Hans Ek för det! Det är ett stort privilegie att ha fått varit en del i så många olika fantastiska projekt, livet blir inte tråkigt precis.

Snart är det dags för turnépremiär, hur känns det?
– Premiären blir på Palladium i Malmö den 24 mars. Det känns skitbra att få starta i sin hemstad och på en så sjukt bra scen! Just Palladium kommer passa fantastiskt bra till den nya musiken och till allt ljus jag har med mig. Det blir något unikt och jävligt coolt.

Förutom Malmö spelar Moto Boy i Kungsbacka 26/3, Göteborg 29/3, Stockholm 30/3, Uppsala 31/3 och Örebro 1/4.

 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!