Aron McFaul, Stina Grape & Dennis Malmsten.

Med guld i sikte

12:00 28 Dec 2017

Återigen är det dags för P3 Guld och det menas att Yaki-Da bjuder in till sin årliga guldhelg. 

Sedan 14 år tillbaka har Göteborg i början av varje nytt år invaderats av Sveriges musikelit. Den enkla anledningen är P3 Guld-galan. Under just denna helg, vilket i år är mellan den 19 och 20 januari, slår Göteborgs klubbar minst sagt på stort. De som kanske drar det största lastet och producerar de bästa festerna är klubben på Storgatan Yaki-da. 
Till skillnad från övriga nattklubbar i Göteborg så arbetar med musik som ligger nära det som spelas på P3:s frekvens. Vi bokar under året dj:s och artister som faller i samma kategori och går i enlighet med de personer som söker sig till oss och väljer att gå ut i samband med P3 Guld, förklarar nattklubbscheferna Aron McFaul, Dennis Malmsten och Stina Grape, och fortsätter:
– Vi ser det som en helg där även vi blickar tillbaka på året som gått genom att samla artister, dj:s och musikbranschen att fira med alla våra gäster - samtidigt som vi skålar in det nya musikåret!

Den gamla i gamet kanske kommer ihåg Fake Gold som var ett koncept framtaget av Colors Mattias Lundin, Spy bars Joel Ighe och Hoki Mokis Sebastian Kapocs. Fake Gold var som en minifestival där det bara bokades hiphop-akter. Det var en form av protest mot den gamla P3 Guld-galan där inte hiphop och r’n’b inte var speciellt representerade bland de nominerade. Genom åren har dock andan förändrats en hel del och hiphop-vågen håller sig fortfarande kvar. 
Varken Joel eller Sebastian jobbar ju kvar på Yaki-Da och vi ville göra om helgen till något där vi kan boka alla möjliga genrer och inte begränsa oss musikaliskt.

skarmavbild_2017-12-20_kl._14.25.41.png

Vad kommer skilja årets guldhelg från de tidigare?
– Gården kommer vara en riktig guldgruva… Bokstavligt talat.

Och, vad kommer vara sig likt?
– Vi har samma grund som förra året med en bra line-up och goda chanser till spontana framträdanden. Det sitter liksom i väggarna att folk vill hoppa upp på scenen eller storma ett dj-bås.  

Hur är det egentligen att arbeta med ett sådant stort event som inte bara sträcker sig över flera dagar utan även något som så många olika typer av människor drar sig till?
– Det är utmanande och jättekul! Vi önskar dock att huset hade åtta våningar istället för fyra så att huset blir större och fler folk får plats. Då hade vi också kunnat boka fler dj:s och artister såklart! Så som det ser ut nu är det ett väldans pusslande.

Hur ska ni locka dit den som aldrig har varit med under guldhelgen?
– Tidigare år har majoriteten av alla nominerade och vinnare från galan dykt upp på Yaki-Da och skålat. Vem vill inte vara med och fira då? Alla är ju välkomna, här krävs inga osa-listor eller vip-inbjudningar, förklarar de tre nattklubbscheferna och lägger till:
– Förra året kunde man exempelvis hänga runt där Håkan Hellström snicksnackade med Erik Lundin och Silvana Imam, en legendarisk trio att springa in i mitt på Gården.

skarmavbild_2017-12-20_kl._14.31.34.png

Har ni någon speciell tanke kring de bokningar ni gör?
– Vi brukar försöka boka en blandning av det som vi tror kommer slå ännu mer under det kommande året och som kanske kan vänta sig en nominering 2019 tillsammans med det som varit aktuellt under året. Förra året hade vi bland annat Jireel och Sammy & Johnny Bennett som båda är nominerade under årets gala.

Kan ni inte dela med er av någon artist/dj inför den stundande helgen? 
– Vi har bland annat Axel Boman som vi hoppas tar hem kategorin årets dans, han spelar i Sovrummet efter galan. Sedan har vi en exklusiv spelning där det nya stjärnskottet Ros gör en spelning med Göteborgs finest – Vinter!

Sist men inte minst, vad ska man göra för att vara en av dem som får åka i den mytomspunna Yaki-hissen?
– Finns ingen specifik väg att gå... Plötsligt händer det!

 

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 01, 2018.

0 Kommentera

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!