Maria Nilsdotter öppnar butik i Göteborg

15:04 5 Dec 2019

Smyckesdesignerns första egna lokal i stan.

Från och med den 5 december kommer det gå att handla den fantasifulla designern Maria Nilsdotters smycken i Göteborg. Hon öppnar en pop up butik på Nordiska Kompaniet i Göteborg, vilket hon även haft motsvarighet till i Stockholm, som kommer att finnas där till och med den 30 april nästa år. Smyckena är handgjord och kommer i exklusiva material som 18k guld och silver. Inför öppningsdagen frågade vi Maria om hur det känns att få etablera sig i Göteborg.

Hur känns det att få öppna en egen butik i Göteborg?
– Det känns verkligen superkul och har länge varit en dröm. Jag skapar mina smycken utifrån en fantasivärld och ambitionen med butikerna är att man ska kunna kliva in i den världen. I butikerna möter vi människor och får se hur de väljer ut och kombinerar sina smycken på personliga sätt, ofta får vi höra fantastiskt personliga historier om vad olika smycken betyder för kunderna och det är otroligt inspirerande för mig.

Dina smycken är väldigt fantasifulla. Var hämtar du din inspiration ifrån?
– Min inspiration kan komma från vad som helst, en idé jag får från bok, en bild, en dikt och så vidare. Idén utvecklas alltid till en sorts sagoberättelse i mina skissblock, det är där smyckena tar form. De här smyckesberättelserna har oftast en mystisk och mörk ton, en känsla av surrealism och mytologi.

Hur tycker du att en ska tänka när en väljer ut smycken som passar ens personlighet?
– Jag tycker man ska välja med hjärtat och absolut inte utifrån trender, prova mycket och känn efter vad smycket gör för dig. Vad vill du förstärka eller bli påmind om genom detta smycke? Ett smycke kan ge så mycket kraft. 

Maria Nilsdotter hittar du på entréplan på NK 5 december till 30 april.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!