Ledare: De olika vägarna till framgång

18:15 3 Oct 2013


I oktober släpps två av årets mest efterlängtade svenska skivor – Veronica Maggios Handen i fickan fast jag bryr mig och Abidaz In & ut. De befinner sig båda på en plats där lyssnare tävlar om att bli först att höra deras låtar, men har nått dit på två vitt skilda sätt.

Maggio började i modest takt men har via en rad hitsinglar blivit större för varje album och är inför sin fjärde skiva en av våra mest folkkära artister. Abidaz är rapveteranen som missade chanser i början av nollnolltalet, men som bytte språk och nu utmanar hela rapsverige om kronan. Där Maggio har verkat ovanför mark, tagit över radiokanaler och erövrat prisgalor, har Abidaz hållit till i underjorden med musik som har spridit sig från utkanten av Stockholms tunnelbanelinjer till resten av landet.

Så när det gick upp för oss att de båda två, inom loppet av några veckor, släpper nya fullängdare var det naturligt att, för första gången sedan 2010, sätta ihop ett dubbelomslag. De må göra musik som skiljer sig åt, men förenas i sättet de engagerar och överskrider. Jag har hört människor som inte ens lyssnar på hiphop fråga om när Abidaz singel kommer och sett hur Veronica Maggio har fått ett stelt och blandat barhäng att förvandlas till ett sammansvetsat dansgolv. 

I Nöjesguiden #8 skriver vi även om krögares fallenhet för att använda naket i sin marknadsföring och konst. Vi har träffat Alexander Salzberger, som är tillbaka med en egenskriven monolog, för att prata utveckling, både hans egen och det svenska kulturklimatets. Vi har dessutom intervjuat Alicia Vikander, som gör sin första svenska film efter ett par Hollywoodproduktioner, besökt ett musikkollo för vuxna, snackat ansiktsbehåring med personerna bakom Skäggboken och låtit Döskalle & Mästerligt intervjua turné-aktuella Soran Ismail och Magnus Betnér. Och i mitten av tidningen kan ni läsa det andra numret av Nöjesguiden Student. Som vanligt bjuder vi även på de bästa guiderna till stans kultur- och nöjesliv. Helt gratis.

Trevlig läsning!

betyg: 6  Håll utkik efter nya avsnitt av Klassresan på nojesguiden.se! Du hittar podcasten här

betyg: 1  Att Breaking Bad har tagit slut.

Nöjesguiden #8 kan läsas i sin helhär här.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 08, 2013.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!