Kollektivet Nivy öppnar tillfällig musikstudio

Redaktion 14:14 8 Aug 2017

Nivykollektivet – med artister som bland annat Jireel – och producenterna Mack Beats, VAZ och Jeff Roman förvandlar under helgen ett rum på Hotell Nöjesguiden till studion “Svit Sounds”.

Ihop med Carlings och Nöjesguiden bjuds sedan artister in till studiosessions tillsammans med producenterna, som kommer att vara kreativt ansvariga på plats och styra riktningen under inspelningarna.

– Tanken är att vi tillsammans med Nivy och Nöjesguiden vill skapa bästa möjliga förutsättningar för producenter och artister att komma samman på ett nytt och spännande sätt. Way Out West-helgen är redan fylld med så mycket kul, vi tänkte försöka utnyttja detta samt ge möjligheter för nya möten samt förhoppningsvis massa ny bra musik, säger Kicki Persson, marknadschef på Carlings i Sverige

 
VAZ, producent och låtskrivarduon Jenny och Cecilia Vaz har etablerat sig som en självklar akt på den svenska musikscenen med sitt säregna sound. 2015 fick duon internationell uppmärksamhet med sina singelsläpp Sunshine och Walk for me. Nu är de högaktuella med debutalbumet Necessary Pt.
 
Mack Beats släppte debutalbumet Centrum 2013 och har jobbat med artister som Ison & Fille, Aleks, Stor och Mohammed Ali. Albumet blev flerfaldigt nominerat till Grammis, P3 Guld och Nöjesguidens Stockholmspris.
 
Jeff Roman gjorde sig ett namn 2008 när han producerade låten Follow Me med Pato Pooh & Adam Tensta. Videon blev nominerad till en grammis och Jeff, som då gick under namnet ”Gameboii”, uppmärksammades för sitt sound. Jeff har jobbat med artister som Mohammed Ali, Anton Ewald, Grillat & Grändy, Lazee, Denz, Pato Pooh och nu senast Jireel.
 
Allt som händer inuti “Svit Sounds” kommer att livesändas via Nöjesguiden, sändningen startar den 10 augusti klockan 15:00.
Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!