Per Hammar & Kajsa Lindström. Foto: Robin Iborn

Kilotons grundare efter flytten: "Vi känner oss väldigt hemma"

13:39 13 Nov 2017

Den populära Malmöklubben har bytt Babel mot Inkonst.

Efter ett litet sommaruppehåll har Inkonsts klubbprogram shapeats upp rejält inför hösten och vintern. En av huvudattraktionerna hittar vi i den återkommande klubben Kiloton. Vi tog ett snack med den allestädes närvarande Per Hammar om vad han och medgrundaren Kajsa Lindström har i kikaren för tillfället.

Sedan en tid tillbaka håller Kiloton till på Inkonst. Hur känns det?
– Vi har haft sex och ett halvt kanonår på Babel. Det har varit upp och ner, såklart, men överlag har vi trivts jättebra. Klubben har ju förändrats, och crowden med den.

Vilka är de största skillnaderna jämfört med Babel, skulle du säga?
– Inkonst har en starkare inriktning på det som jag och Kajsa vill att Kiloton ska vara, så vi känner oss väldigt hemma. Vi är numera också mer eller mindre helt autonoma i vårt arrangörskap, vilket innebär mer ansvar och risker men också mer frihet att göra exakt det vi vill. Vi är mer peppade än någonsin på att fortsätta driva en Malmös äldsta klubbinstanser!


Per Hammar under en av höstens Kiloton-kvällar. Foto: Robin Iborn

Vad gäller dig personligen har du också gjort något av en flytt, från Malmö till Berlin, men det känns ändå som att du spelar och har dig i Malmö hyfsat frekvent fortfarande?
– Jag lämnar aldrig Malmö och Malmö verkar inte vilja att jag lämnar heller. Det var aldrig något snack om att lägga ner Kiloton, men i vilken form klubben skulle ta var lite oklart ett tag. Men med den friska fläkten och det enorma stöd vi fått från Inkonst är vi mer fokuserade och sugna på att göra nya kvällar i olika former och fortsätta bjussa på kvalitetsmicrohouse. Dessutom fortsätter jag att jobba i min studio Valvet, så det blir en del flängande. Jag plockar russinen ur kakan ur mina två favoritstäder, helt enkelt.

Berätta lite om den kommande Kiloton-kvällen den 8 december? Vad har ni planerat?
– Vi kunde inte bestämma oss riktigt, så vi bestämde oss för att göra allt. Vi öppnar upp hela Inkonst och sätter fransmannen Varhat (yoyaky/YYY) på stora golvet, tillsammans med stockholmslabeln Maraton, bestående av Edvin Wikner och Martin Malmliden. Vi firar deras första släpp Lindström EP som jag och Edvin gjorde här i Valvet förra vintern. Warm-upen tar jag och Kajsa hand om. I det andra rummet har vi bjudit in Malmöklubben Hyggeman som hostar ett eget golv i form av Köpenhamnaren Paloma, nyinflyttade Alice Bas, och Hyggeman-dj:n Petit Canard. Det kommer finnas en liten shop där man kan köpa plattan och biljetter till vår efterfest som vi alla kommer gå vidare till när Inkonst stänger kl. 04. Det är för övrigt det enda sättet att komma in på efterfesten.

Du har väl inte glömt att följa Nöjesguiden på Facebook?

Stad: 
Lokal: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!