Beri tillsammans med Syster Sol och Zany Lou.

INTERVJU: "Det var en utomkroppslig känsla" – Beri om att vara huvudperson i Nästa Nivå

16:53 16 Oct 2014

För sjuttonåriga Beri Gerwise har musiken alltid varit en form av terapi, ett sätt att bearbeta hennes mammas bortgång. När hon medverkar i Nästa Nivå ser vi henne coachas av Syster Sol och Zany Lou, som var större fans av Beri än tvärtom. Med sin musik vill Beri sätta spår i människor, precis som hennes mamma gjorde i henne.

Nöjesguiden har pratat med Beri om Nästa Nivå, hur det egentligen kändes att åka ett Köpenhamnståg tillsammans med Syster Sol och Zany Lou och förstås om hennes erkända hatkärlek till hemorten Upplands Väsby.

Vad var det som fick dig att ställa upp i Nästa Nivå?
– Det var bara såhär: "Nu eller aldrig", helt enkelt. Jag hade så länge varit i en svacka när det gäller musiken och inte riktigt kunnat få ut något på det sättet jag vill. Jag tänkte: "Varför inte? Vad har jag att förlora?".

Du beskriver att du har en hatkärlek till Upplands Väsby, hur är det att bo där?
– Upplands Väsby är underbart, samtidigt som man bara vill dra härifrån. Man har hela sin barndom här och sina minnen här. Man vill bryta sig ut ibland, men samtidigt vet man att i grund och botten så kommer man att komma tillbaka. Det kommer alltid vara där jag kommer ifrån.

Finns det någon rapscen att tala om?
– Vi har våra talanger, vi spelar in i Kulturhuset VEGA här i Väsby där det finns en studio genom Vägen ut. Det var också där jag började. Vi har talanger där som G-punkten, som också är härifrån och har sina hits. Men egentligen har inte själva rapscenen varit så stor, det har mest varit rock.

Hur påverkar Väsby dina texter?
Mitt bidrag till Nästa Nivå tror jag behövde vara om Upplands Väsby, jag skulle inte kunna tänka mig att beskriva en annan plats. Det var verkligen så, att man varje dag såg det jag beskriver.

Du säger i avsnittet att du tidigare inte brukade förstå att texterna du skrev var raplåtar, har dina texter på senare tiden blivit mer "rap från början"?
– Nuförtiden är det ofta så att jag får ett beat och då får jag en känsla av det beatet. Och då skriver jag efter det. Men jag har självklart stunder när jag sitter ensam hemma i tystnad och har någonting i huvudet. Det kan vara bara en dikt, som jag vet är en dikt. Och ibland har det visat sig att jag kan använda mig av de dikter jag skrivit för kanske ett halvår sedan i mina låtar.

Hur kändes det att sitta på ett tåg till Köpenhamn med Syster Sol och Zany Lou?
– Jag tror att det var en utomkroppslig känsla. Jag såg mig själv göra det, men ändå var jag där i stunden och det enda jag kunde tänka på var att vara tacksam för allt som händer nu och allt vi snackar om. Det var en sådan underbar känsla, det var en skön aura, en skön vibe. Att sitta där och bara prata och inte behöva göra sig till.

Hur var dem att jobba med?
– Det var underbart, jag har tackat dem flera gånger för deras coachning. Det var inte som att de sa till mig vad jag skulle göra och inte göra. De lät mig tänka fritt och sedan själv begränsa mig.

Vad var din första känsla när du fick höra beatet Zany Lou hade gjort åt dig?
– Shit, jag var i eufori! Det var ett så tungt beat, och med de högtalarna kände man verkligen basen in i hjärtat. Jag fick en bild i huvudet direkt. Det första jag ser är inte texten, utan det är bilder som dyker upp.

Vad kommer du att göra härnäst?
– Härnäst kommer jag att jobba på en EP som jag kommer släppa inom kort. Sedan pluggar också jag sista året i gymnasiet.

Vad har du lärt dig av att vara med i Nästa Nivå?
– Det är så klyschigt att säga det, men att man verkligen kommer någonstans bara man vill det. Är man bara sig själv kommer det att skina igenom. Det viktiga är verkligen att alltid vara ärlig mot dig själv och mot folk runt dig. Du får ut så mycket av det.

Redo för att njuta av Beris medverkan i Nästa Nivå? Samtliga avsnitt finns här, och hennes här.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!