Ida Klamborn släpper kollektion tillsammans med Estrid

10:33 29 Apr 2021

Modedesignern Ida Klamborn vill hylla alla privata kroppsdelar med kollektionen What is normal anyway?. Kollektionen består av en sminkväska och två scrunchies, kollektionen finns tillgänglig på Estrids hemsida. 

Vi har pratat med Ida om kollektionen och varför hon tycker den är viktig. 
Tillsammans med Estrid släpper jag den vulvainspirerade kollektionen What is “normal” anyway?. En hyllning till vulvan. Kollektionen består av en fluffig VJJ Makeup Bag och en överdimensionerad Pussy Scrunchie, i två utföranden.

Varför just scrunchies?
Jag använde jämt billiga tofsar från matbutiken, för att jag liksom aldrig hittat en stor, rolig  scrunchie som känns värd att köpa. Så jag tänkte att om jag designar mig egen så blir det  på mitt sätt, voilà! 

Vad har du alltid i din sminkväska? 
Lotion. Alltid. 

ida_klamborn_for_estrid_2.jpg

Varför valde du att skapa just denna typ av kollektion? 
– Nästan hälften av alla kvinnor är oroade över hur deras vulva ser ut och upplever att den är fel. Jag vill höja upp samtalet om hur avancerad och spännande vulvan, vaginan och allt det innebär, är. Det är dags att normalisera vulvan och inse hur komplex och varierande dess utseende är och ska vara. Alla intäkter från *What is “normal” anyway?* går oavkortat till organisationen Brook och deras viktiga arbete inom sexualupplysning.

Du hittar Ida Klamborns kollektion här

 
Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!