Hights - ett Open Air på Fåfängan

09:29 5 Jul 2019

Den sjätte juli intar Hights Fåfängan för ett open air med kanske Stockholms bästa utsikt och väl uttänkta bokningar.

Vi har pratat med en av arrangörerna bakom Hights om vad besökarna kan förvänta sig, hur dom tänkt kring bokningar och varför vi älskar open airs så mycket. 

Berätta om Hights.
– Med ett stort engagemang, en genuin passion på en plattform av långsiktig vision, siktar Hights på att skapa interaktioner och upplevelser interagerande den kulturella scenen som helhet. Ett indiekollektiv och en musikplattform som ser lösningar utan att ta genvägar på bekostnad av produkten. I detta står vi vid vårt ord, i alla utmaningar vi tar oss an. 

Vårt mål är att skapa överträffande upplevelser, högkvalitativa musiksessioner, medlemskvällar och att i framtiden öppna upp för internationella evenemang. Genom detta höjer vi successivt dagens standard, för att slutligen definiera morgondagens. 

Varför Fåfängan? 
– Vi har länge haft en dröm att få göra Hights Open Air på Fåfängan och nu på lördag är det äntligen dags. Utsikten, det geografiska läget och känslan uppe på berget är något alldeles speciellt. När bra musik levereras i rätt system blir det en magiskt upplevelse. 

Hur har ni tänkt kring era bokningar? 
Alla bokningar vi någonsin har gjort är helt och hållet baserade på personliga upplevelser som vi i teamet har haft med varje artist. Detta kan komma från att ha sett och delat energi med artisterna under tidigare spelningar, eller hur en artists musik berör oss. HIGHTS Open Air är inget undantag. Alla bokningar har vmed noggrann omsorg, för att skapa en helhet - precis som ett set. Upplagt för att berätta en story och ta dig med på en resa.

Open airs har blivit allt mer populärt i Stockholm, varför?
– Jag tror att open airs tilltalar de flesta. Eftersom vi endast kan njuta utav några få sommarmånader här hemma i Sverige, passar nog många på att dansa under öppen himmel när tillfälle väl ges. Känslan tar en lite närmare en internationella tillställningar på varmare breddgrader. Som det ser ut nu får vi tur med vädret som skall vända och vi lutar mot ett slutsålt evenemang. 

Slutligen, vad kan besökarna förvänta sig av dagen och kvällen? 
– Med vårt Talent Hour-initiativ öppnar vi dagen med två nykomlingar till Stockholms elektroniska musikscen - Unknown Motive. Vi är otroligt stolta över att kunna erbjuda en slot för unga talanger att ta plats på en lineup med erfarna artister både lokalt och internationellt. Vi tror på att skapa en plattform där förtroenden läggs i Hights som kollektiv och skivbolag, hellre än dom största namnen. Vi har redan från start jobbat på ett sätt där vi värnar den personliga upplevelsen på plats och tror skarpt på att en relation som skapas mellan besökare och arrangör förblir mycket starkare än en som endast baserats på att headline ensam säljer biljetter.  Lördagens evenemang kommer från start till slut att bjuda på en resa genom den melodiska och rytmiska delen utav deep, techno och tech-house-genren. Vi har jobbat hårt med att inte låta någon aspekt falla mellan stolarna och där ljud, ljus och upplevelser på plats alltid ligger i största fokus. Bra musik, god mat, kall dryck och magisk utsikt tillsammans med vänner ett stenkast från Södermalm i Stockholm, bättre än så blir det inte.

Köp dina biljetter till Hights här.  

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!