Håkan Hellström släpper mobilspel

13:40 23 May 2016

Vad är väl bättre än att lugna nerverna inför en Ullevi-spelning med lite mobilspelande? Jo, att lugna nerverna med lite mobilspelande som också hjälper dig att plugga dina egna texter. 

Den 4 och 5 juni står Håkan Hellström på Ullevis scen. Har du missat det är du tokig, alternativt nyhetsvägrare, vilket också betyder att du är tokig. I månader har det byggts upp inför spelningarna, med singelsläpp efter singelsläpp, dubbla genrep i New York och houseremixer som Håkan-puritaner helst vill glömma. Senast i ledet är spelet Det är så jag säger det – en app som kombinerar Wordfeud och Hänga Gubbe med textrader från Håkans låtskatt. 

Spelet är initialt gratis och går delvis ut på att du ska lista ut vilka bokstäver som ska in på vilka streck, för att bilda textrader som (spoiler/fusk!) "ge mig arsenik" och "himlen är gjord av sten". Men du ska också fixa ihop så långa och poänginbringande ord som du bara kan medan du håller på. Äntligen har alltså Håkan skaffat sig en output som är passande för en man i hans ålder – Alfapet! Och just ja, efter sex små nivåer måste du pröjsa tjugo spänn för att få spela vidare. 

Att musiker släpper spel är inget nytt, Duvchi och Tove Styrke har exempelvis använt webbspel för att riktigt dedikerade fans ska få tillgång till deras musik tidigare än alla andra. Veronica Maggio gjorde också en textbaserad utmaning för de som ville lägga vantarna på hennes nya singel innan releasedatumet. Håkan Hellström, däremot, han bjussar inte på fler låtar för den som varvar – han bjussar "bara" på "en rolig utmaning" och en chans att bidra till hans privatekonomi. För visserligen kan man vinna biljetter till Ullevispelningarna genom att shoppa nya "banor" i Det är så jag säger det-spelet, men inte så mycket mer än så.

Kom igen nu, gänget – nu hugger vi i! Tillsammans skjutsar vi Håkan ytterligare ett par meter från parkbänken!

Läs också: Fem låttitlar som hade varit bättre än Håkan Hellströms Brinner In The Shit.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!