Frida Ronge.

Grön regnbågslax till Tak

Redaktion 09:57 12 Nov 2021

Restaurangen är tillsammans med tre andra aktörer först ut att kunna erbjuda en hållbart odlad fisk uppfödd i Österdalälven.

Projektet 5 ton grön fisk i disk har drivits av Axfoundation och Sveriges Lantbruksuniversitet sedan 2018 med målet att i stor skala kunna odla en miljövänlig och smakrik svensk fisk. Nu är resultatet här. 

Den gröna regnbågslaxen är uppfödd på ett cirkulärt fiskfoder som består av råvaror som nästan uteslutande producerats i Sverige. En huvudingrediens i fodret är insekter som i sin tur ätit organiskt avfall i form av skal, kärnhus och brödrester från livsmedelsindustrin som annars hade kasserats. 
– Det här är framtidens mat och jag känner mig oerhört stolt över att få gå i bräschen för den här framtagna råvaran. Kvaliteten är fantastisk och jag är enormt glad över att få äran att kunna erbjuda våra gäster den här upplevelsen, säger Frida Ronge som är kulinarisk ledare på restaurang Tak.

Den gröna regnbågslaxen kommer att serveras som en Sashimi med wasabi och ponzu. 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Petri

Petter Nilsson har tidigare bland annat ansvarat för driften på Spritmuseums restaurang och drivit restauranger i södra Frankrike.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!