En afton fylld med erotik

11:20 14 Sep 2018

Den 6 oktober bjuder Fennek Film in till årets våtaste och kanske hårdaste konstevenemang Erotikafton.

Baren Square Side har på olika forum på WWW kallats för Malmös bästa sunkhak och det är precis vad det är. Jonatan Gyllenör, grundaren för den heldag som är tillägnad den erotiska konsten som går under namnet Erotikafton, sitter vid ett av borden utomhus

‒ Det är Sveriges enda och bästa multikonstnärliga erotiska evenemang.

Erotikafton är i grund och botten både en konstutställning och plattform för alla typer av erotisk konst. Evenemanget kommer bland annat att bjuda på måleri, teckning, fotografi, skulpturer, filmvisning, videokonst, performancekonst, högläsning, musikframträdanden, dans, klubb, dj:s, bar och mycket mer förklarar Jonatan.
‒ Erotisk konst kan vara precis vad som helst och det är vad vi vill visa.

Tidigare har Jonatan sysslat med erotisk och pornografisk film. Som erotisk filmskapare upptäckte han, med sin medgrundare, att det inte fanns så många visningsfönster. De kom fram till att de behövdes en plattform där all erotisk konst får ta plats. Just för att bredda synen vad folk anser att erotik kan vara.
– Erotik är konst som har ett syfte att vara eggande och upphetsande på ett sexuellt sätt. Det kan vara typ vad som helst. Det som spelar in är hur man paketerar, presenterar och pratar om det.
‒ Konsten är en representation av vad vi har inom oss och är ett utlopp för det. Om vi kan visa upp dessa skildringar av de sexuella böjelserna och preferenserna kan vi kanske få folk att få lite mer acceptans och förståelse för varandra.

Utomlands anses svenskar vara rätt promiskuösa, hur ser du på det?
‒ Det finns en ganska mytisk bild om den svenska synden och hur lössläppta vi egentligen är och har varit. Den bilden kanske inte är helt rättvis – svenskar är ju superpryda och minst lika stela, vilket är en klyscha att säga men det är sant.

Men, hur har responsen varit då?
‒ Jag ska köpa en öl till sen får du ett svar, säger Jonatan, och försvinner en snabbis. När han kommer tillbaka fortsätter han:
– Det är svårt att bedöma men den har mestadels varit bra och det beror ju på att det behövs och att folk får något som de egentligen vill ha. Men det är svårt att arra något på Möllan, där de som redan är i den kulturella bubblan rör sig. De vi egentligen vill ska komma är de som blir förfärade av att vara på Erotikafton för det är de som behöver den här typen av input. Det är lätt att det blir en intern scen där man dunkar varandras ryggar och runkar varandras kukar.

Tror du att Erotikafton hade fungerat i några andra städer än just Malmö?
– Malmö är en väldigt speciell stad så vet fan inte. Det finns en otroligt bred kultur i Malmö. Mångkulturen är bred på så många sätt här, vilket är en av de bästa sakerna med Malmö. Om man tittar till Sverige är Malmö en av de städerna med högst i tak skulle jag säga.

Erotikafton är den 6 oktober och bjuder in över 50 konstnärer att bidra med just sin konst.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 09, 2018.

0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!