Draken tvingar Ståuppklubben att ställa in komikern Simon Gärdenfors

12:08 6 Jun 2019

Jubileumsshowen han skulle uppträda under är tills vidare inställd.

I år firar humorklubben Ståuppklubben som drivs av Hampus Algotsson och Marcus Bengtsson fem år. Detta planerade de att fira med en stor jubileumsshow på Draken i Göteborg, som ägs av Folkets Hus, och hälften av biljetterna har redan sålts.

Under onsdagen den 5 juni kom dock Ståuppklubben med beskedet att Draken tvingar arrangörerna att stryka komikern Simon Gärdenfors från sin line-up om de ska få hålla i sin show där. I pressmeddelandet berättar arrangörerna om den för dem överraskande nyheten.
– Vi hade inte en tanke på att det skulle vara en kontroversiell bokning i sammanhanget. Både Simon Gärdenfors och Anton Magnusson uppträdde på Draken med den väldigt omtalade standup-turnén Funny Fuckup så sent som i augusti, alltså efter sommarens drev. Dessutom fick Draken vår line up två veckor innan biljettsläppet, ändå dröjde det till en vecka efter biljettsläppet innan de kom med det här beskedet, fortsätter Hampus.

Ståuppklubben har tidigare stött på problem med lokaler. Klubben huserade tidigare på Henriksberg under fyra år, men efter att Henriksberg förra sommaren ställde krav på dem om att inte ha med komikerna Anton Magnusson eller Simon Gärdenfors efter drevet om deras låt Knulla Barn från 2015 på sina kvällar avslutade de samarbetet. Nu håller klubben istället till på Contrast Public House på Tredje Långgatan.

Jubileumsshowen ville de dock hålla i en större lokal, så som Draken, men efter kravet om att ställa in Simon letar de nu efter en ny lokal. 
– Vi släppte biljetterna för två veckor sedan och har redan sålt hälften av de 700 platserna i Draken, så intresset är stort. Vår förhoppning är att vi ska kunna hitta en ny lokal där vi kan köra showen, fortsätter Marcus Bengtsson.

Arrangörerna säger även att om en ersättningslokal inte hittas kommer alla som köpt biljett att få sina pengar tillbaka.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!