De är årets Anders Carlberg-pristagare

10:00 10 Nov 2023

Minnespriset lyfter fram ledare, förebilder och inspiratörer.

Under en ceremoni på Fryshuset delas under dagen den 10 november priset till Fryshusets grundare Anders Carlbergs minne ut till fyra individer. Priset instiftades för att lyfta fram ledare och förebilder som genom sina liv och arbete, är källor till inspiration och styrka för oss alla. Genom priset önskar Fryshuset hålla Anders Carlbergs minne och gärning vid liv.

ÅRETS PRISTAGARE

 
Amat Levin, tilldelas priset som Årets Påverkare för sitt imponerande arbete med att skildra och sprida kunskap om Afrikas rika historia, genom sina olika plattformar och boken Svart Historia, och har på så sätt har påverkat, utbildat och stärkt tusentals människor.
 
Loreen Talhaoui, belönas som Årets Revanschist, en sann symbol för uthållighet och inspiration, som genom sin musikaliska resa har visat hur man övervinner hinder, bryter barriärer och ständigt kommer tillbaka starkare.
 
Sara-Elvira Kuhmunen, 23 år, får priset som Årets Unga Förebild, som det samiska ungdomsförbundets Sáminuorras ordförande har hon framträtt som en kraftfull talesperson för de samiska folkets rättigheter, och har visat extraordinärt ledarskap och mod.
 
Claes Hultling, hyllas med Hederspriset för Livsgärning, för sin livstid av dedikation till att förbättra livet för människor med ryggmärgsskador, genom innovation, medicinsk forskning och oförtröttlig optimism.

 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!