Dags för en ny säsong av hyllade Oslipat

11:03 5 Sep 2019

Premiären av höstens Oslipat sker den 11 september tillsammans med Jonatan Unge, Isa Eriksson, Ina Lundström och Victor Eriksson. Efter en start som heter duga blir det en kavalkad av välkända komiker som intar Babels scen fram till jul. 

Marcus Johansson driver tillsammans med Fritte Fritzon vad vi, utan att vara sponsrade, får kalla Sveriges mest högkvalitativa standupklubb. Det blev Marcus som fick svara på frågorna av naturliga skäl.

Vad har du gjort i sommar? 
– 
Scrollat andras badbilder på Instagram.

Hur är läget i Oslipat-gänget? 
– Fritte har precis blivit pappa igen. Barnet är skapat tillsammans med samma kvinna som tidigare, så det är helt i enlighet med nykonservatismen som sveper över landet. Marcus är fortfarande barnlös men hans avatarer på GTA online och Red dead online har högre levels än vad Fritte någonsin kan drömma om.

Ny höst på ingång betyder också ett nytt Oslipat-program! Berätta, vad har hösten att erbjuda? 
– Säsongen är en jambalaya av de bästa skikten av svensk standup. I första halvan av säsongen är det mest vanliga standup-föreställningar. Kockens val av de bästa bland legender och nyare komiker. Senare i säsongen har vi lite tyngre rätter i form av hela föreställningar och provföreställningar. Succékonceptet ”Oslipat pratar om” återkommer. Då skojar alla komiker om ett ämne, och vi intervjuar även experter på ämnet för att stävja hela fördumningsprocessen. I höst gör vi en sån kväll för första gången i samarbete med Malmö universitet på deras akademiska högtidsvecka.

Förutom välkända komiker som vanligt så kommer bland annat världsproblem-lösarna i Typer till Babel samt Återfallskingen. Berätta om dessa, lite mindre kända akter!
– Elin Almén och Josefin Sonck är två ovanligt roliga komiker som ofta har stått på Oslipats scen med sin standup. Båda är individuellt briljanta med det är något med deras tonalitet som gör att det känns helt rätt att de gör projekt ihop. Deras humor är förankrad i vardagen men tar oväntade språng mot mer absurda anslag. Med föreställningen Typer kastar de standupens formmässiga bojor och tillåter sig experimentera med sketcher och andra uttryckssätt som gynnar deras idéer bäst. Det kan bli något helt nytt.

– Henrik Mattisson är Sveriges mest äkta komiker. Det är inte bara naket. Det är hudlöst. Hans första soloföreställning hette Den svennen é tokig - vilket förstås är en mindre subtil hommage till Richard Pryors album That Nigger's Crazy. Mattisson delar inte bara Pryors uppväxt med prostituerade vuxna och tungt drogmissbruk, utan också dennes förmåga att göra taggig humor av sina erfarenheter. Det är humor som kan skava, men det är också humor med en smittande medmänsklighet i grunden. Alla som vill se humor som är på riktigt bör se Återfallskingen.

Vilka är dina förväntningar på säsongen? 
– 
Mina förväntningar är att alla klichéer om humorns läkande kraft ska visa sig stämma. Att våra kvällar utgör gnistan till en ny folkrörelse där kärlekens kraft förenas med riktigt skicklig realpolitik och räddar världen från alla hot. Men jag är van vid att bli besviken.

 

Hösten på Oslipat 

Onsdag 11 september
Jonatan Unge, Lisa Eriksson, Ina Lundström, Victor Eriksson

Onsdag 25 september
Özz Nûjen, Armann Hreinsson, Lovisa Henriksson 

Onsdag 9 oktober
Nisse Hallberg, Martin Soneby, Camilla Jonasson  

Onsdag 23 oktober
Ahmed Berhan, Johanna Nordström, Felicia Tomala 

Fredag 8 november
Oslipat pratar om fördomar
Emma Knyckare, Simon Gärdenfors, Elinor Svensson, Branne Pavlovic, Erik Börén

Onsdag 20 november
Double bill: Anders & Måns testar + Typer

Onsdag 4 december
Magnus Betnér: work in progress, Sandra Ilar, Anton Magnusson, Eva Solér

Onsdag 11 december
Återfallskingen + Söndagsakuten live
Henrik Mattisson, Dilan Apak

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 08, 2019.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!