Celeber takeover på Radisson Blu

16:10 4 Mar 2020

Den skånske kocken Daniel Müllern får sällskap av Hans Bihl, en av nordens mest meriterade bartenders. Tillsammans ska de nu husera på Radisson Blu i Helsingborg.

De två rockstjärnorna från krogvärlden slår nu ihop sina samlade kunskaper och erfarenheter och möts i Helsingborg för att skapa ett helt nytt koncept på Radisson Blu Metropol Hotel. Populära Nellys Food Etc får nu en remake, och i samband med det, det nya namnet Nellys Locale by Daniel Müllern. 

Daniel Müllern som har sin bas i Trelleborg fick sitt stora mediala genombrott i Kanal 5:s program Köksmästarna, som han vann 2014. Två år senare gjorde han entré i Tv4-programmet Kockarnas Kamp. 

Hans Bihl kommer med ett färskt certifikat från Wset Level 3, vilket är unikt i norden, och ska ansvara för restaurangens bar. 
— Tanken är att bygga känslan av en internationell hotellbar. Vi kommer att jobba med väldigt hög servicenivå och vara väldigt noga i vårt hantverk. Det kommer att vara stora isblock och vi kommer inte kompromissa med råvaror och hållbarhetstänk. Vi vill hitta olika vägar att återanvända, säger Hans Bihl. 

För Müllern var det inte självklart att göra comeback i restaurangköket. För lite mer än ett år sedan lämnade han branschen för att ägna mer tid åt familjen och helt enkelt få mer harmoni i livet, som han själv beskriver det. Idag är han konsult och har gjort en hel del gästspel på olika restauranger samt tagit fjärdeplatsen i Årets Kock 2019.
— Jag vill inte stagnera. Jag är 46 år men känner mig som 26. När Micke (Michael Lundin, General Manager Radission Blu) kontaktade mig och frågade om jag var intresserad var jag först tveksam. Men eftersom jag mår bra av att träffa andra kockar, och gänget på Radisson var helt optimalt, då såg jag att det fanns potential. När jag sen hörde att Hasse skulle in och ha hand om barbiten, då var det svårt att säga nej, berättar Daniel Müllern.

 

"Vi ligger på Söder i Helsingborg men det ska kännas som om man sitter i Brooklyn"

 

Att driva restaurang på högklassigt hotell innebär både möjligheter och utmaningar. Totalt finns 205 rum på hotellet och för de övernattande gästerna ska restaurangen bli det självklara valet. Men samtidigt riktar sig Nellys Locale by Daniel Müllern till hela Helsingborg.
— Vi ligger på Söder i Helsingborg men det ska kännas som om man sitter i Brooklyn. Det här kommer att sticka ut i Helsingborg. Det är en väldigt stor smakbredd i menyn. Det här är ett ställe som du bara ska kunna kliva in på och inte vilja gå därifrån.

Duon satsar nu på helhetskonceptet. Det ska vara en upplevelse anpassad efter egna behov när man får ett bord på restaurangen, vilket bland annat kommer att märkas på baren. 
— En stor skillnad i den här baren, jämfört med andra barer, är att mina bartendrar kommer att jobba mycket ute på golvet. Vi kommer att sammanlänka baren med matsalen vilket innebär att vi kommer jobba med table service. Då kommer bartendern ut, erbjuder ett begränsat utbud eller en signaturdrink. Senare kommer vi jobba med desserter och avecvagn. Erbjuda provningar, så att man ska få möjligheten att prova lite olika cognacs och så vidare, säger Hans Bihl. 

Nellys Locale by Daniel Müllern premiäröppnar den 25:e mars och förberedelserna pågår för fullt. Vad gästerna kan förvänta sig av framtiden är tydligt.
— Framförallt en mer spännande och attraherande meny. Gästerna måste attraheras, och det kommer de att göra med den här menyn. Oavsett om man är ute med tjejgänget och vill ha lite mindre rätter eller om det är affärsresenärer på hotellet som vill ha stans bästa entrecote med pommes och bearnaisesås, så ska det finnas något för alla. Vi ska tänka internationellt och storstadshotell, säger Daniel Müllern.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!