Bäst just nu: Scen

Julia Holst 15:20 28 Aug 2015

Den Sorte Skole & Dark Matters
Den 7 november, CPH: DOX, Malmö Live
I ett samarbete mellan Malmö Live och CPH:DOX gör konstkollektivet Dark Matters och dj-duon Den Sorte Skole (Simon Dokkedal och Martin Højland) ett gästspel på Malmös nya skrytbygge Malmö Live. Du kan förvänta dig en episk fusion av Den Sorte Skoles experimentella, genrelösa musikverk och Dark Matters sextio- och sjuttiotals-influerade östeuropeiska filmuttryck. Samarbetet kan tänkas bli en totalt utspacead upplevelse. Om ni missar spelningen i Malmö gör de även två ytterligare gästspelningar dagarna innan i Köpenhamn (den 5 november) och Århus (den 6 november).

Direktören för det hele
Den 18 september–7 november, Malmö Stadsteater
Med direkt inspiration av Lars Von Triers ovanligt (för att vara honom) lättsmälta och kultförklarade film vid samma namn sätter Malmö Stadsteater nu upp en finurlig och intelligent komedi om konflikträdsla och pinsamma situationer. Resultatet är kvidande obekväm satir och situationer likvärdiga den brittiska mockumentärserien The Office. Lysande!

Leife Holmstrand & OLTA – Fake Bones
Den 17 september–26 september, Lilith Performance Studio
Allas vår favorit Lilith Performance Studio drar igång höstsäsongen med ett något märkligt men ack så intressant samarbete. Det gäller ett performanceverk mellan det japanska konstnärs-kollektivet OLTA och den svenske konstnären Leif Holmstrand. I verket FAKE BONES omsluts vi av “magiska” ritualer om liv, död, matförtäring och det fysiska varandet. Gränsen mellan vad som är verkligt och fejkat suddas ut och blandas upp med plastben och hundben. Hur detta slutar vet nog ingen, men detta exceptionellt unika event bör och får ingen helt enkelt missa.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 07, 2015.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!